Select Page

Francisco Martínez del RCN Torrevella i Jose Luis Ruíz del RCN Cádiz es fan amb la primera posició per segon any consecutiu en esta prova europea de la classe de vela lleugera Flying Dutchman.

El cap de setmana passat se celebrava l’Euroflying Cup a Altea. Es tracta de la primera regata del circuit europeu de l’any que, esta vegada, té com a seus el Club Nàutic d’Altea; Cesenàtic, Itàlia; Achensee, Àustria; Kovárov, República Txeca; Sant Giorgio, Itàlia i Pula, Croàcia.

L’Euroflying Cup està organitzada per l’Associació espanyola de Flying Dutchman, la Reial Federació Espanyola de Vela, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i el Club Nàutic d’Altea. A més, esta regata compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana a través del programa de Foment de l’Activitat Esportiva “Comunitat de l’Esport”.

La primera jornada es va desenvolupar amb vent de llevant de molt poca intensitat, amb prou feines va superar els 5 nusos. Després d’esta primera jornada la classificació quedava liderada per Francisco Martínez del RCN Torrevella i Jose Luis Ruíz del RCN Cádiz, que es van mantenir al capdavant durant els tres dies. La segona posició després d’este primer dia anava per a la parella del CN Altea Marco Sevila i Roberto Sevila.

Durant la segona jornada de competició el vent no va treure el cap per la Badia d’Altea, per la qual cosa la decisió adoptada va ser enviar a la flota a terra davant la impossibilitat de fer mànigues després de diversos intents del Comitè.

L’última jornada va ser sensacional gràcies a un vent de sud-est de 15 nusos, on ací sí que la flota de Flying Dutchman va poder volar sobre la mar.

La regata es va tancar amb 6 mànegues disputades i una clara victòria per a Martínez i Ruíz que es van emportar tres primers i dos segons, cosa que els va posicionar per segon any consecutiu com a guanyadors de l’Euroflying Cup.

La segona posició va ser finalment per a Ginés Romero i Álvaro Moreno del RCN Torrevella, seguits pels regatistes del CN Altea Marco Sevila i Roberto Sevila.

Després d’esta prova internacional la següent cita nacional per als Flying Dutchman serà del 28 al 30 de juny al CN Altea de nou amb el Trofeu Yuasa. L’equip nacional d’esta classe de vela lleugera es prepararà per al Campionat d’Europa que tindrà lloc a final d’any a Cádiz, al CN Puerto Sherry, club que serà també seu uns mesos després, el març de 2025, del Mundial de la classe.

Pin It on Pinterest