Select Page

El projecte, dirigit per Global Omnium, aborda la digitalització dels sistemes d’aigua potable i clavegueram.

La setmana passada, l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, acompanyat per l’edil de Cicle Hídric i Infraestructures, Aurora Serrat, assistia a la trobada, organitzada per Levante-EMV, centrada en el projecte DigitAmed, al que participen set municipis de la Comunitat Valenciana i entre els quals es troba Altea.

Fòrum de debat que tenia lloc a les instal·lacions de l’Empresa Mixta Valenciana d’Aigües  S.A.

El projecte, dirigit per Global Omnium, creat per a la digitalització dels sistemes d’aigua potable i clavegueram, compta amb una subvenció del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic de 7,9 milions d’euros, 2,2 dels quals són per a Altea. Les obres de DigitAmed han començat a principis d’any i el termini d’execució d’este projecte referent a la gestió del cicle integral de l’aigua és de 24 mesos.

Entre els participants a la jornada, hi estava el CEO de Global Omnium, Dionisio García Comín, que declarava que “amb la digitalització del sistema es tindrà més visió de les xarxes de l’aigua, més control i es reduiran al màxim els efectes dels abocaments que arriben al mar”. “A més, el projecte permet estalviar aigua i energia, alhora que millora la comunicació per detectar possibles incidències a les xarxes”; afegia García Comín.

Per part seua, Diego Zaragozí apel·lava a la millor atenció ciutadana que suposarà l’execució d’este projecte de digitalització del cicle de l’aigua a Altea i reconeixia la dificultat de posar en marxa un projecte d’esta calat de forma individual, municipi a municipi. “Cal destacar que DigitAmed és un treball dʻequip i això és un avantatge a nivell econòmic, dʻeficiència i també per al medi ambient”. Subratllava el primer regidor alteà.

Entre els detalls d’este projecte a Altea, la responsable municipal de Cicle Hídric ha apuntat que “la capacitat d’innovació i la col·laboració publico privada d’este projecte ha sigut reconeguda pel MITECO i permetrà que Altea digitalitze el seu cicle integral de l’aigua a través de la concessionària del servei, Aigües de València, que serà qui execute l’actuació juntament amb Aigües d’Altea”.

L’import total del projecte de digitalització del cicle de l’Aigua a Altea és de 3.162.508€, dels quals les arques municipals assumiran el 30% i el PERTE el 70%. Ha recordat Aurora Serrat.

Les actuacions que es duran a terme passen per la digitalització del sistema de clavegueram; digitalització del sistema d’abastament; digitalització dels punts d’abocament d’aigües residuals; creació de plataformes i sistemes d’informació i eines digitals que permeten conèixer els detalls del sistema, com ara possibles fuites, per aconseguir-ne una major eficiència; entre altres accions.

Pin It on Pinterest