Select Page

El Termini de presentació de sol·licituds conclou el 23 de febrer.

L’edil de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Pepa Victoria Pérez ha anunciat l’obertura del termini de presentació de sol·licituds per participar en la que serà la XLI edició de la Mostra d’Artesania d’Altea. Un termini que finalitzarà el 23 de febrer.

Com ha recordat la regidora, l’objectiu d’esta Mostra és fomentar l’artesania a Altea i que l’obra d’artesanes i artesans siga considerada pel seu alt valor sociocultural. El tipus d’artesania d’esta Mostra és l’artística i la creació amb un alt grau de manipulació en matèries primeres i de qualitat contrastada. Se n’exclou l’artesania en roba, calçat, alimentació i cosmètica.

Per participar a la Mostra s’ha d’emplenar telemàticament el model normalitzat de sol·licitud i enviar-lo o presentar-lo físicament, juntament amb mostres representatives dels treballs que desitgen exposar, entre 3 i 5 peces i es podrà complementar amb fotografies en paper, però no s’acceptaran fotografies en comptes de les mostres físiques. Les peces s’han de presentar de manera que el jurat les puga manipular per comprovar el producte i la seua manufactura, i s’hi poden enviar expositors, bustos o peanyes per facilitar l’exposició de les peces per al jurat, sempre que estes no porten anagrames o marques que puguen identificar el taller.

Es podrà sol·licitar un únic taller per lloc. A més, la sol·licitud s’ha de complementar de la fitxa tècnica; explicació breu, detallada i concisa del procés artesanal i materials utilitzats, així com la llista; fotografia del lloc muntat; fotocòpia del document de qualificació artesana (DCA) expedit per òrgan competent. Les sol·licituds que no s’envien acompanyades de tota la documentació requerida seran descartades automàticament a la selecció.

La sol·licitud s’emplenarà de forma telemàtica a www.alteacultural.com/mostra  Instantàniament rebreu un correu de confirmació amb la vostra sol·licitud en format PDF, que haureu d’imprimir i signar. Seguidament l’haurà d’enviar per missatgeria, Correus o personalment, juntament amb la documentació que no ha sigut aportada telemàticament i les peces a: Casa de Cultura d’Altea, Ref.: Mostra d’Artesania d’Altea 2023, C/ Pont de Moncau 14, 03590 Altea (Alacant).

Per presentar-lo personalment, s’haurà de fer a la Casa de Cultura d’Altea, en horari de dilluns a dijous de 17:30 a 21:30 h. Per a qualsevol dubte sobre les bases, sol·licitud o documentació, es podrà consultar per correu electrònic a 400@altea.es

La responsable municipal de Cultura ha posat èmfasi que el termini per a tot això serà fins al 23 de febrer de 2024.

Pérez ha avançat que La Mostra tindrà lloc a la Plaça de l´Església, d´Altea, entre els dies 27 al 31 de març -Setmana Santa-, en horari de 12:00 a 22:00h aproximadament i des de l´1 de juliol fins al 8 de setembre del 2024, en horari de 19:00 a 00:30 h.

Segons ha indicat l’edil, la selecció es realitzarà atenent criteris bàsics de: qualitat artística, originalitat i grau de manipulació artesanal. Dels oficis de joieria, orfebreria i bijuteria seran distingits pels qui tracten ‘metalls preciosos’ i ‘resta de metalls’. Es cercarà una proporció d’oficis artesans, establint un màxim de 3 per especialitat, amb la intenció de comptar amb la representació del nombre més gran d’oficis possibles.

La responsable municipal de Cultura informa que el resultat de la selecció es publicarà a principis de març a www.alteacultural.com i www.altea.es

Més informació sobre les bases i sol·licituds a www.alteacultural.com/mostra

 

Pin It on Pinterest