Select Page

Ahir al matí tenia lloc una nova reunió del Consell Local de Dones i Igualtat en què s’aprovava l’agenda d’actes del 8 de Març i es designaven representants a la Comissió d’Igualtat per a l’elaboració del tercer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes d’Altea.

Presidit per la regidora d´Igualtat, Anna Lanuza, les diferents associacions de dones d´Altea, així com la coordinadora d´igualtat de l´IES Altaia, la coordinadora del Centre Dona de Dénia, la treballadora social del Centre de Salut d´Altea i representants dels partits polítics, sindicats i tècniques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea han dissenyat l’agenda d’activitats commemoratives del dia 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Anna Lanuza ha explicat que este any la Regidoria d’Igualtat vol posar el focus a les dones i la seua contribució al desenvolupament d’Altea. Dones que, com ha explicat la regidora d’Igualtat, “durant la pandèmia de Covid van jugar un paper fonamental en sectors com la salut, la cura i l’alimentació, treballant des de la primera línia per garantir la vida de les persones, i que ara sembla que ens n’hem oblidat”. “A més es vol visibilitzar el paper que les dones, especialment del municipi, han representat als esports, a la cultura, a l’economia. Destacant a més el treball de les dones que formen i han format part de les associacions d’Mestresses de Casa d’Altea i d’Altea la Vella”, afegeix l’edil. Dones a què ha demanat que col·laborin en la confecció d’una tela per col·locar a la façana de l’Ajuntament. També s’ha convidat a col·laborar en este projecte les dones de l’Observatori de Majors, entre d’altres.

Un altre dels acords a què s’ha arribat durant la reunió és que este 8 de març el Consell Local de Dones i Igualtat assistisca amb pancarta pròpia a la manifestació provincial per a la qual s’organitzarà un autobús gratuït des de la Regidoria d’Igualtat.

També s’ha acordat repetir les rutes de dones del municipi adreçades tant als centres educatius com a la ciutadania; la celebració d´una taula rodona per parlar de l´avortament a Espanya; amb motiu de la commemoració dels 10 anys del Tren de la Llibertat, fer una marxa pels carrers d’Altea per assenyalar els punts negres per a les dones i poder fer d’Altea una ciutat més igualitària i per tant més segura; consensuar amb els Instituts Altaia i Bellaguarda la temàtica del concurs de relats i cartelleria, que este any posarà el focus en les dones i el seu paper en el desenvolupament de la història d’Altea i la visibilització de les dones a la cultura amb la celebració, el dia 8 de març, d’un concert de música a càrrec de la SFA interpretat només per dones; la presentació del llibre de la guanyadora del premi Planeta 2010, Carmen Amoraga, organitzat per la Regidoria de Cultura i la presentació del podcast de l’associació Clàssiques i Modernes: Per què he escrit amb nom d’home? en què ha col·laborat Gusi Bertomeu, representant de l’associació E-Mujeres al Consell Local.

El Consell també ha triat 3 representants perquè s’incorporen a la Comissió d’Igualtat que, com ha explicat Anna Lanuza, “formaran part del tercer Pla d’Igualtat Municipal que des de la Regidoria d’Igualtat s’elaborarà al llarg d’este any i que volem que siga participatiu i que reculla accions que contribuïsquen a incorporar la igualtat entre dones i homes d’Altea; alhora que servisquen per prevenir i eradicar qualsevol forma de violència contra les dones”.

Pin It on Pinterest