Select Page

Entre els dies 23 i 26 d’octubre ha tingut lloc a Kaunas, Lituània, la segona trobada del projecte CoGreenEu, desenvolupada en el marc del programa europeu CERV -Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors- i en què es promou la col·laboració transnacional per donar una resposta global al canvi climàtic.

A la trobada hi han participat, com a representants del municipi d’Altea, el regidor de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, Germán Manjón, la responsable de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, Paloma Verdú i Ruth Bono, cap d’estudis de l’I.E.S. Altaia. Així mateix, es va comptar amb la participació d’Àngel Pérez i Jaume Tortosa, representants de la UNED i ASIED com a líder del projecte. Tots ells han compartit estes jornades amb representants procedents de set països més de la Unió, que són Itàlia, Bèlgica, Grècia, Xipre, Holanda, Letònia i Lituània com a organitzadora de la trobada.

El regidor de Projectes Europeus ha intervingut en el debat al voltant de les estratègies aplicades des de les entitats locals per promoure la participació i la col·laboració de la societat civil, i molt especialment de les organitzacions juvenils, en projectes i activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible. Com comenta Germán Manjón, regidor de Projectes Europeus, en relació amb la participació d’Altea en este projecte, “ha sigut una experiència sensacional veure de primera mà la feina que es realitza als projectes CERV. Tornem amb la motxilla plena de bones pràctiques i contactes de nous socis amb els quals posar en marxa projectes molt esperançadors per a la societat alteana, especialment per a la joventut. Gràcies a estos projectes aconseguim que Altea estiga present al nivell europeu, posant en valor tota la feina feta per l’Ajuntament i les organitzacions que col·laboren amb nosaltres”.

Els representants dels diferents països, a més, han posat en comú aquelles iniciatives locals que en matèria de protecció del medi ambient han resultat més reeixides i han tingut un impacte més gran en les seues comunitats.

En base al treball realitzat durant esta segona trobada del projecte CoGreenEu, s’han acordat, de forma conjunta, diferents enfocaments i eines per aplicar a l’àmbit municipal, fomentant sempre la participació dels joves per desenvolupar de la manera més efectiva possible les polítiques europees recollides al Pacte Verd Europeu, Green Deal, adoptat per la Comissió Europea. Una vegada més, l’ús de les tecnologies de la informació i l’aprofitament de les oportunitats que ofereix el sector digital han tingut un gran protagonisme en esta trobada sufragada amb fons europeus.

En darrer terme, projectes europeus com CoGreenEu pretenen accelerar la consecució a escala municipal dels objectius de desenvolupament sostenible recollits a l’Agenda 2030 de Nacions Unides, amb la necessària col·laboració entre les administracions públiques i la participació ciutadana.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es  o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest