Select Page

El Consell de Dones i Igualtat d’Altea, en sessió ordinària, ha aprovat hui al matí la instal·lació de bústies de denúncia contra la violència de gènere. Una mesura que reprodueix el projecte de l’IES Bellaguarda “Cuéntalo” que, després de dos anys en proves, ha demostrat ser eficient en la denúncia del maltractament o situacions d’assetjament escolar.

A la segona de les reunions de la present legislatura d’aquest òrgan de participació institucional i ciutadà, el Consell de Dones i Igualtat, presidit per l’edil Anna Lanuza, ha pres la decisió de posar en marxa al municipi el projecte “Cuéntalo”. Una acció que consisteix en la instal·lació estratègica de bústies de denúncia contra la violència de gènere en llocs visibles, però que permeten l’anonimat de les persones que en facen ús.

Com ha explicat Gadea Reis Arauzo, Coordinadora de l’equip de mediació IES Bellaguarda, centre que fa dos anys va posar en marxa com a projecte pilot “Cuéntalo” i que este any instaurarà de forma permanent, atesos els bons resultats de la mateixa. Una experiència que el municipi d’Altea, mitjançant este consell ciutadà i la regidoria d’Igualtat, vol reproduir a nivell municipal per donar l’oportunitat a les persones de traslladar de forma anònima qualsevol situació de violència que patisca o que conega.

Com ha acordat per unanimitat el Consell de Dones i Igualtat d’Altea, seran els professionals els que escullen la ubicació de les bústies perquè cal estudiar un espai que siga fàcil de trobar per a la població, però que alhora siga discret perquè les persones que vulguen deixar una denúncia ho puguen fer sense ser identificades.

“El silenci només protegeix l’agressor i és difícil que les víctimes de vegades reconeguen el que els passa. Esperem que estes bústies ciutadanes, en què de forma segura s’informa del coneixement d’agressions, puguen ajudar a evitar o intervenir en casos de violència de gènere”; ha indicat Anna Lanuza, regidora d’Igualtat, que una vegada més ha posat sobre la taula les esquinçadores dades d’assassinats masclistes a Espanya que ja apunten 50 víctimes des de començament d’any.

A més, a l’Ordre del Dia del Consell s’adonava de les activitats proposades per al 25 N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones i que començaran este mateix dissabte 28 d’octubre amb la representació de “Nora, Casa de Muñecas”.

Una programació que es dedica en esta ocasió a l’abolició de la prostitució i que inclou la “I Jornada Abolicionista” amb la participació de la destacada activista Amelia Tiganus, supervivent del tràfic de dones i autora de l’obra “La revuelta de las putas ”.

De víctima a activista, Amelia Tiganus és un referent en el seu activisme i ha esdevingut una veu fonamental del moviment feminista a Espanya, així com entre els que construeixen una teoria abolicionista de la prostitució.

Esta I Jornada Abolicionista tindrà lloc el 15 de novembre de 9:00h a 14:00h al Centre Social d’Altea.

El Consell de Dones i Igualtat, que ha comptat amb una àmplia participació, ha tancat informant sobre la participació d’Altea al proper congrés del projecte EnEnWomen a París, del qual Altea forma part i la clausura del qual albergarà el maig del 2024.

Anna Lanuza, responsable d’Igualtat, ha tancat la reunió del Consell agraint la participació i ha emplaçat les participants a la propera reunió que tindrà lloc al mes de desembre per abordar el Pla Municipal d’Igualtat.

 

Pin It on Pinterest