Select Page

Sense incidències a ressaltar i amb un ple total ha transcorregut la present edició del Castell de l’Olla.

Unànime ha sigut la valoració dels presents a l’hora de qualificar l’espectacle pirotècnic del Castell de l’Olla en la 35a edició, que tenia lloc dissabte passat a l’Olla d’Altea i que per vegada primera disparava la pirotècnia Vulcano. “Impressionant” i “difícil de superar” van ser les paraules utilitzades per les autoritats presents i el president de la Confraria del Castell, organitzadora de l’esdeveniment, moments després del tret en el transcurs de les seues valoracions.

A l’esdeveniment assistien el subdelegat del govern a la província, Carlos Sánchez Heras; la vicepresidenta del Consell, Susana Camarero; la consellera de Turisme i Innovació, Nuria Montes de Diego; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas Ten; el secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Jose Vicente Dómine; el secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández; el president de la Diputació d’Alacant i alcalde de Benidorm, Toni Pérez, entre altres alcaldes de municipis veïns i representants institucionals que no es van voler perdre esta gran cita de l’estiu a Altea, com és la celebració del Castell de l’Olla cada segon dissabte del mes d’agost. Representants institucionals que van ser rebuts per l’Alcalde d’Altea, Diego Zaragozí i gairebé la totalitat dels edils de la Corporació Municipal; a més dels membres de la Confraria del Castell de l’Olla, encapçalats pel seu president José Pérez Gorgoll.

A les 20:30 hores començava la recta final de la present edició del Castell amb la recepció d’autoritats i la visita de les mateixes al Lloc de Comandament de les Forces de Seguretat a la Casa Villa Gadea, així com als punts d’informació i atenció Violeta i Arcoiris. Després de la recepció els presents es traslladaven als jardins de Villa Gadea on va tenir lloc el sopar previ al tret dels focs artificials. Punt en què es duia a terme una foto de família amb els responsables de la pirotècnia i l’Alcalde d’Altea donava la benvinguda al municipi als presents, alhora que agraïa la feina feta per tots aquells que fan possible el desenvolupament del Castell de ‘Olla, des dels membres de la Confraria, fins als operaris que adeqüen els espais; passant pels diferents components de les Forces de Seguretat que vetllen perquè el trànsit i la seguretat; dels dispositius de sanitaris; dels operaris de la pirotècnia; dels voluntaris que atenen els punts informatius; en definitiva, de tots aquells la tasca dels quals permet que els milers d’espectadors que gaudeixen del Castell de l’Olla ho puguen fer amb la major normalitat possible, tenint en compte les característiques d’un esdeveniment d’este calibre.

Després de les intervencions protocol·làries es donava pas al tradicional Sopar del Castell de l’Olla i a les 12 en punt començava el gran espectacle pirotècnic que il·luminava durant una mica més de 20 minuts la badia d’Altea amb llum i molt de color. Un espectacle que era interromput només pels aplaudiments i crits dels milers de persones que el veien a peu de platja.

Finalitzat el mateix, era unànime la qualificació cap a esta nova edició del Castell, en què la protagonista ha sigut la pirotècnia Vulcano en el seu primer xut de l’esdeveniment. “Impressionant” i “difícil de superar” eren les paraules de satisfacció dels implicats com el president de la Confraria i els representants de l’empresa disparadora, Fernando Trotonda i José Jiménez, gerent de Vulcano.

Per a José Peréz Gorgoll, president de la Confraria del Castell de l’Olla, “este pirotècnic té una manera de treballar que, quan ho hem vist, ja ens feia intuir el que seria el Castell”. “El dia ens ha acompanyat i ha sigut preciós, una mica de vent ens hagués vingut millor però ha estat un gran castell de focs artificials i per mi serà també Vulcano la que dispare el castell de l’any que ve”. Afegia el màxim responsable de la Confraria, que acabava indicant que “hi ha hagut molts castells i molts també molt bons. També d’altres que han fallat per diferents motius com ara el temps, però este ha sigut un gran castell”.

“Ha anat tot segons el que estava previst, des del començament del muntatge fins a l’execució del xut. Tranquils i satisfets perquè és un espectacle molt particular, probablement el més gran que es fa a Espanya, té molta repercussió i per a nosaltres era molt important fer-ho bé”. Declarava el màxim responsable de Vulcano, que assegurava que “el debut no és el millor espectacle perquè no coneixem el lloc, per això a partir d’ací el que podem fer és millorar any rere any”.

1442kg de pólvora es disparaven dissabte a través de 5 plataformes, 2 de calibre gran i 3 de calibre xicotet que són les que estan més a prop del públic.

Per la seua banda, la vicepresidenta segona de la Generalitat, Susana Camarero, es comprometia, en nom del govern de Carlos Mazón, a “seguir recolzant la festa, com no podia ser altrament”. “Vull felicitar la Confraria i la pirotècnia Vulcano que és el primer any que dispara este castell i ens ha fet vibrar a tots i també des de la Generalitat ens volem comprometre i posar a disposició de l’organització assessorant-lo perquè esta siga declarada una Festa d’Interès Turístic Internacional. És un acte que uneix interès turístic, són molts els turistes que vénen a veure l’espectacle i també uneix cultura a la pròpia festa i senyes d’identitat, perquè no hi ha dubte que la pirotècnica forma part de les senyes d’identitat com a Comunitat Valenciana. Per tant, des del Govern Valencià seguirem recolzant esta festa”. Declarava la Vicepresidenta Segona del Consell.

En nom de la Diputació d’Alacant, el seu president, Toni Pérez, qualificava el Castell com a “espectacular, torna amb molta força i calia tenir esta injecció d’ànim que és el que hui hem viscut. Són desenes de milers de persones que ho han pogut gaudir en directe. És un gran esdeveniment amb tradició, foc, cultura, festa i promoció. El Patronat Costa Blanca està present i tenir un espectacle tan meravellós és per a tota la província fantàstic”.

Toni Pérez mostrava la disposició de la institució provincial a seguir donant suport al Castell i ho feia amb estes paraules: “la Diputació ha d’estar al costat de tot allò que suposa impulsos per a l’economia, per al teixit productiu de la província i Altea té este valor que s’ha treballat durant gairebé quatre dècades i que és una atractiu de primer nivell i com a eina promocional així ho considerem des del Patronat Costa Blanca i la Diputació Provincial d’Alacant i seguirem recolzant el Castell de l’Olla com es mereix”.

“El que és el castell, ha sigut espectacular i estem d‟acord que la gent s’ha quedat impactada del debut de la pirotècnia Vulcano. Crec que s’han deixat el llistó molt alt a ells mateixos perquè entenc que seran els que disparen l’any que ve també”; començava dient l’alcalde, Diego Zaragozí en la valoració de l’esdeveniment, que puntuava amb un 10 l’espectacle pirotècnic.

A més, l’alcalde feia referència a altres aspectes de l’esdeveniment, com la seguretat i indicava que segons les forces de l’ordre sembla que ha estat l’any de més afluència i fins ara sense incidències a destacar. Estem contents”.

Era la 01:00h aproximadament quan Diego Zaragozí parlava d’absència d’incidències, cosa que es perpetuava i ara es pot dir que “la nit s’acabava sense incidències destacables amb escasses intervencions per part dels serveis sanitaris a conseqüència d’alguna caiguda i l’evacuació de una persona d’un vaixell per un còlic”; comenta la responsable municipal de Sanitat i Igualtat, Anna Lanuza.

Lanuza ha explicat que van ser aproximadament 300 les persones que es van dirigir als punts informatius Violeta i Arco Iris per demanar informació o conèixer aquests punts. En total, els voluntaris d’estos punts van repartir uns 600 fullets informatius. Desvela l’edil.

I finalment, l´edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Déo Sánchez, ratifica hui les paraules de l´Alcalde i de responsable municipal de Sanitat, i afegeix que el trànsit, sense incidències rellevants quedava restablert a les 03:00h i quedaven dos patrulles de la Policia Local a la zona de Villa Gadea per poder atendre qualsevol incidència que es produís.

 

Pin It on Pinterest