Select Page

Un total de 188 restaurants, bars i “xiringuitos” d’Altea ja s’han sumat a esta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament i Ecovidrio.

L’Ajuntament d’Altea i el sector hostaler s’han unit per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio amb la seua participació a la IV Edició #MovimientoBanderasVerdes, campanya per la sostenibilitat de l’hostaleria. Un guardó que reconeix l’esforç de l’hostaleria i de l’administració municipal en la lluita contra el canvi climàtic a través del reciclatge d’envasos de vidre. Així ho han anunciat l´edil d´Escena Urbana, Aurora Serrat i el gerent d´Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Més de 188 establiments hostalers d’Altea participaran este estiu a la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que pretén premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival. Així doncs, Altea competirà amb fins a 42 municipis de la Comunitat Valenciana.

“Altea va al capdavant en reciclatge de vidre a la Província d’Alacant amb 43kg per habitant i any, estem a gairebé el doble del reciclatge mitjà de la província d’Alacant que són 23 kg, i per damunt del doble de la Comunitat Valenciana que són 18 kg per habitant. A Altea s’arriba gairebé a les 1.000 tones de vidre anuals amb dades de l’any 2022”. Ha subratllat l’edil d’Infraestructures i Escena Urbana, Aurora Serrat, que anima la població d’Altea i els hostalers a continuar reciclant per continuar obtenint estes bones xifres. “Unes xifres que ens situen als primers llocs pel que fa a les xifres de reciclatge de vidre, però el que és més important, són la mostra de l’alt grau de conscienciació de la població en favor del medi ambient”. Ha apuntat Serrat.

Banderes Verdes: un moviment consolidat a favor de la sostenibilitat a les costes

Banderas Verdes es consolida, amb esta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, esta campanya es desenvoluparà este any a més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, este any, es lliuraran nou Banderes Verdes a tot el país.

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

En esta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio durà a terme la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat al sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, eficiència energètica, consum responsable i consum de l’aigua.

Segons la I edició d’este baròmetre, la qual va comptar amb la participació de 10.000 locals d’hostaleria, 7 de cada 10 establiments de les zones costaneres ja apliquen mesures de sostenibilitat en la gestió dels seus negocis. De les regions analitzades, la Comunitat Valenciana, amb un 7,08 sobre 10, i Catalunya, amb un 7,06 sobre 10, van anar al capdavant de la mitjana, seguides per la Regió de Múrcia (6,9), Illes Balears (6,6) i Andalusia (6,3).

Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, que ara fa 25 anys. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrencada de les operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través de la deixalleria, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les darreres dos dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d‟envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Pin It on Pinterest