Select Page

Una representació d’Altea, que encapçala l’edil d’Educació, Vicenta Pérez, participarà en la desfilada del dia de Sant Patrici en la localitat irlandensa de Bundoran

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, tècnics de la regidoria i la cap del Departament d’Inglés de l’IES Bellaguarda d’Altea, han viatjat a la localitat irlandesa per a tancar un possible acord que permeta l’intercanvi d’alumnes de tots dos municipis dins del seu programa educatiu. En la reunió entre l’IES Bellaguarda i el MagheneCollegeSecondarySchool de Bundoran s’ha avançat en aquest objectiu, segons ha explicat l’edil, Vicenta Pérez, que va mostrar la seua predisposició a cooperar en aquesta iniciativa.

La cita es produeix per mitjà de Douzelage, l’associació d’agermanament de ciutats de la Unió Europea de la qual formen part tant Altea com Bundoran, i en la qual van participar com a delegació d’Altea Mari Ángeles Berenguer, Joaqui Llopis i ZinoVreysen, a més de la regidora d’Educació, que ha permés avançar en les intencions entre l’IES Bellaguarda i el MagheneCollege.

Més enllà de la intenció de continuar treballant per a articular el viatge, estada, seguiment educatiu, i altres aspectes d’un futur intercanvi de l’alumnat de tots dos municipis, es va treballar en altres modalitats de cooperació més immediates, que permeta el coneixement dels diferents idiomes en cadascun de les seues localitats. Vicenta Pérez ha explicat que “com els intercanvis seran entre famílies de tots dos municipis, s’anirà avançant en la comunicació entre l’alumnat, que els permeta anar millorant l’idioma i coneixent-se per a quan es puga realitzar els intercanvis”.

Pérez, que es va mostrar molt satisfeta pel desenvolupament de la trobada, va apuntar que a la vista de la relació que ja mantenen tots dos centres, els sistemes educatius de cadascuna dels idiomes estrangers patirà avanços molt significatius entre l’alumnat, les competències del qual en l’anglés són molt importants per al seu desenvolupament formatiu i futur professional.

Desfilada en el Dia de Sant Patrici

D’altra banda, la delegació alteana que encapçala l’edil d’Educació participarà hui en la tradicional desfilada del Dia de Sant Patrici, el dia nacional d’Irlanda, en la localitat de Bundoran (Irlanda) en representació d’Espanya dins de l’entitat Douzelage, associació d’agermanament de ciutats de la Unió Europea.

La desfilada tindrà lloc a les 15.30 hores (hora local) i es podrà seguir en directe a través del perfil de Facebook ‘DiscoverBundoran’ (Facebook/discoverbundoran), a més de disposar d’imatges i vídeos en la web turística de la ciutat www.discoverbundoran.com

 

Pin It on Pinterest