Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va convocar fa unes setmanes als portaveus de tots els grups polítics municipals per a informar-los de les notícies que anaven arribant sobre la intenció del Ministeri d’abordar la reorganització del trànsit en els municipis afectats per l’AP7 mitjançant un nou projecte de circumval·lació.

L’alcalde va expressar llavors la seua intenció de comptar amb la participació de tots els grups per a abordar aquest assumpte. Per a això va proposar la creació d’una comissió d’experts composta per la tècnica municipal de l’àrea d’urbanisme i un expert designat per cadascun dels grups polítics. Per a facilitar la prevalença dels criteris tècnics en el grup de treball, no hi hauria cap representació de càrrecs públics.

Aquesta comissió, que va tindre la seua primera reunió dijous passat dia 24, s’ocuparà de l’anàlisi de tota la informació que es reba del Ministeri sobre el seu nou projecte, valorarà totes les alternatives que es posen sobre la taula per a finalment presentar les seues propostes i unes conclusions que l’Ajuntament considerarà a l’hora de fonamentar la seua posició.

El trànsit de la nacional 332 al seu pas per Altea és un dels problemes que, segons totes les enquestes, preocupa majoritàriament els ciutadans d’aquest municipi. “Té conseqüències negatives directes sobre la nostra qualitat de vida i és un inconvenient que ens allunya de totes les pautes que sobre desenvolupament urbà es recomanen des de la Unió Europea i des del sentit comú. Òbviament, deixar les coses com estan i ajornar de nou la resolució del problema de manera indefinida no seria una opció satisfactòria per a la majoria de la societat alteana”, ha comentat el primer edil, Jaume Llinares.

Per això, segons Llinares, “seria desitjable un cert grau de lleialtat i de prudència entre els quals ostenten la representació de la ciutadania. Estar en l’oposició no eximeix d’aqueixa responsabilitat; la major o menor proximitat d’una cita electoral, tampoc. Les especulacions, la informació distorsionada i el soroll improductiu no ajuden precisament en una eventual negociació. Ens fan més febles enfront dels qui se senten a l’altre costat de la taula. Ara deixem que els experts facen el seu treball sense més consideracions que els seus propis coneixements”, ha conclòs l’alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest