Select Page

La Corporació Municipal i gairebé un centenar de ciutadans han mostrat, a la Plaça de l’Ajuntament, el seu rebuig més enèrgic a l’agressió de Rússia a Ucraïna. La lectura d’un manifest i un minut de silenci han mostrat la repulsa d’Altea cap a esta invasió.

La declaració Institucional estava subscrita per tots els grups municipals que conformen la Corporació -Compromís, PSOE, PP, Ciutadans i Altea amb Trellat- i ha sigut l’edil de Participació Ciutadana i Projectes Europeu, Maria A. Laviós l’encarregada de fer-ne lectura a les portes de l’Ajuntament. Lloc fins al qual s’han desplaçat desenes d’alteans, alteanes i residents al municipi per mostrar-ne també el desacord amb l’acció russa.

Declaració Institucional de “Condemna a l’agressió de Rússia a Ucraïna

Jaume Llinares Cortés, Alcalde de l’ajuntament d’Altea en representació d’este, mitjançant el present escrit, i en us de les atribucions que li confereix el Reglament d’organització, Funcionament i Regim Jurídic de les Entitats locals (Reial Decret 2568/1986, 28 de novembre) i amb unanimitat dels grups polítics que la integren l’Ajuntament d’Altea (PSPV-PSOE, COMPROMÍS, PP, CIUTADANS i ALTEA AMB TRELLAT), ha acordat en Junta de Portaveus la Declaració Institucional de “Condemna a l’agressió de Rússia a Ucraïna”.

L’Ajuntament d’Altea davant la declaració de guerra de Rússia contra Ucraïna, la gravetat dels fets, la violació de la legalitat internacional, les morts de civils i personal militar, i el risc d’empitjorament, manifesta:

Que la invasió de Rússia al país veí d’Ucraïna és una violació del dret internacional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial d’Ucraïna, i sobretot del principi de PAU humanitària.

Que esta acció ens involucra a tots com a actors que hem d’intentar frenar esta invasió. Destaquem la nostra solidaritat amb els pobles i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries per protegir el benestar de la població, així com suport als ciutadans ucraïnesos assentats a la Comunitat Valenciana.

Que els ajuntaments de la Comunitat Valenciana s’ofereixen a prestar tota l’ajuda i el refugi que calga per donar resposta a la vessant humanitària del conflicte, atenent la ciutadania ucraïnesa víctima d’esta agressió i donant suport a les empreses afectades.

Que l’Ajuntament d’Altea es compromet per la defensa de la Pau, apostant pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per posar fi al conflicte bèl·lic.

Per això, l’Ajuntament d’Altea “condemna rotundament la invasió russa a Ucraïna, manifesta el seu suport i solidaritat amb la població ucraïnesa, oferint tota l’ajuda i col·laboració des del nostre Ajuntament”.

No obstant, des de l’Ajuntament d’Altea,” manifestem la nostra absoluta condemna als actes de guerra i a la invasió d’Ucraïna i la nostra total adhesió i solidaritat amb les comunitats russes i ucraïneses residents a Altea que aposten per la democràcia i per la pau”.

Pin It on Pinterest