Select Page

L’obra de Vicenta Pérez denuncia el maltractament psicològic masclista a través de la protagonista de la narració, Alicia

La Casa de Cultura va acollir el dijous 18 de febrer a les 20.00 el llibre “Flores en mi balcón”. Esta narració és la segona obra del cicle “llibres a la primavera”, i a més, va ser escrita per la regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, sota el pseudònim Atnes P. B. Una obra que pretén denunciar la violència psicòloga que pateixen moltes dones a través del mètode “llum de gas” per part de les seues parelles, en aquest cas, la pateix la protagonista del llibre, Alicia. En la presentació l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i Margarita Luján, representa’t de l’associació Mujeres con Voz van acompanyar a l’escriptora a presentar el seu llibre enfront de desenes de veïns de la localitat.

“Em dona molta més emoció presentar el llibre enfront del meu conciutadans i espere que a través d’aquesta narració puga ajudar a dones que pateixen aquest maltractament psicològic” va destacar Vicenta Pérez.

El maltractament psicològic “llum de gas” consisteix a fer creure a la víctima que la realitat que viu és falsa i que aqueixa distorsió pot ser deguda a fallades en la memòria o alteracions mentals. Aquest maltractament el pateix Alicia, la protagonista del llibre, Ella estava convençuda que l’amor era això, acceptar sense discutir tot el que ell li deia, perquè no hi havia en el món persona que la volguera més que el seu marit. Això va creure ella fins que per fi va conéixer l’amor, i amb l’amor, els besos. “Flores en mi balcón” juga amb les línies temporals, parla de les diferents relacions i de la soledat quan s’està acompanyat, però també sobre les possibilitats que sorgeixen si t’obris a elles.

“El llibre pretén ajudar a dones en situació de violència psicològica i a obrir els ulls a persones de l’entorn d’aquestes dones” assenyala l’Alcalde, Jaume Llinares, que va recordar la dada de les OMS del qual notifica que el 25% de suïcidis de dones són a causa de la violència masclista.

“Crec que s’hauria d’escriure més sobre aquesta violència perquè moltes dones s’avergonyeixen de parlar d’aquest problema” va ressaltar Margarita Luján. La representant de Mujeres con Voz opina que “és difícil demostrar el maltractament psicològic als jutjats i el temps mitjà per a recuperar-se d’aquest mal són 2 anys, és a dir, molt de temps”

El llibre va ser presentat el 25 de novembre (dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona) a L’Alfàs del Pi, però aquesta vegada es va presentar a Altea enfront dels veïns de l’autora. “Estic orgullosa d’haver escrit aquest llibre encara que haja sigut molt dur d’escriure” va finalitzar Vicenta Pérez que en roda de premsa va contar curiositats i anècdotes del llibre.

Pin It on Pinterest