Select Page

La regidora d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha donat a conéixer un nou conveni de col·laboració amb l’associació comarcal Mujeres con Voz. L’acord, dotat de 5.000€ anuals, pretén reforçar la retroalimentació de totes dues entitats en la posada en marxa d’activitats i projectes.

El conveni inclou l’habilitació de punts violeta durant festes i grans esdeveniments, així com la realització de xarrades de conscienciació en els instituts que, segons la presidenta de Dones amb Veu, Margarita Luján; “és molt important per a nosaltres perquè últimament s’ha registrat una onada de casos en centres educatius”. A més, la presidenta ha anunciat que la dotació permetrà finançar el projecte de residència per a dones víctimes de la violència de gènere.

L’edil ha recordat que l’Ajuntament d’Altea compta des del departament de Serveis Socials i Igualtat amb un equip de professionals que poden assessorar les afectades en qualsevol gestió. A més, ha felicitat les voluntàries per la labor que realitzen, ja que “les associacions poden arribar on l’administració pública moltes vegades no és capaç, sobretot per la velocitat de reacció davant un cas concret”.

L’associació

Mujeres con Voz és una associació que treballa en l’àmbit de la Marina Baixa i es dedica a tractar amb les dones que pateixen violència de gènere, secundant-les durant tot el procés de la denúncia. Segons ha explicat Luján, “el nostre principal objectiu és el servei de mentores i acompanyants, molt important per a les víctimes, ja que estem amb elles des del primer moment. Acompanyem en el moment de la declaració a la guàrdia civil, en el jutjat i el centre d’assistència 24h. Les acompanyem, ajudem i orientem”.

Pin It on Pinterest