Select Page

Amb l’arribada del bon temps i la temporada estival, l’edil de Turisme, Xelo González, ha donat a conéixer les activitats dirigides als visitants durant el mes de juliol. La programació està composta per rutes temàtiques que “permetran al turista conéixer Altea des de diferents perspectives”, comenta.

Com a activitat destacada, el dissabte 17 de juliol està organitzada una gimcana pel Poble Antic. Des de les 11 hores a Palau Altea, els participants, per mitjà d’un roadbook, buscaran edificis, carrers emblemàtics, detalls que vinculen Altea amb autors de diferents èpoques, flora o monuments.

A més, coincidint amb la nit de lluna plena, a les 23 hores del dissabte 24 de juliol eixirà des de la porta de l’església de Nostra Senyora del Consol una visita guiada a la llum de la lluna que narrarà històries i llegendes de l’antiga vila.

El programa d’activitats també inclou les tradicionals microrutes temàtiques guiades amb eixida a les 19 hores:

  • 2 i 24 de juliol: Ruta 4 Miradors des de la Tourist Info Altea

Després d’una breu introducció al passeig marítim, el recorregut portarà a través dels carrers més emblemàtics del barri mariner, on admirar la bellesa dels seus racons secrets, l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que el caracteritzen. En aquesta singular ruta es visitaran els quatre miradors que hi ha en el barri antic d’Altea: Cronistes d’Espanya, Plaça Francesc Martínez i Martínez, Glorieta del Maño i Sant Pau.

  • 3 de juliol: Ruta Marinera des de la Tourist Info Altea

Recorregut a través del barri mariner on descobrir la bellesa dels seus racons més secrets, l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que el caracteritzen. L’objectiu és arribar a la Plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas; després d’admirar les vistes del mirador amb el nom del seu avi, farem un alt per a conéixer la Casa Cervantes fins a acabar en la Plaça de l’Església.

  • 9 de juliol: Ruta Camí del Peix des de la Tourist Info Altea

A través del barri mariner es recrearà l’antiga ruta que havien de fer els mariners per a vendre el seu peix en el mercat, situat en la Plaça del Portal Vell.

  • 10 i 31 de juliol: Ruta Orígens des de la Tourist Info Altea

Recorregut a través del barri mariner fins a l’Església de Sant Francesc, passejant pels racons ocults del Barri de Bellaguarda i Plaça de la Cantereria. La ruta acabarà en la Plaça de l’Església.

  • 16 de juliol: Ruta Riu Algar des de l’aparcament del riu Algar a Altea

Ruta d’interpretació botànica amb recorregut circular, on descobrir la importància del riu, lloc estratègic triat per les antigues civilitzacions per a impulsar els cultius. Un agradable passeig per a conéixer la riquesa i varietat d’aquest paratge natural.

  • 23 de juliol: Ruta Altea la Vella des de l’aparcament d’Altea la Vella al Carrer Capellà Llinares

Recorregut a través de la història d’Altea la Vella, on descobrir l’entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que la caracteritzen, la seua església, els seus racons pintorescos, les seues festes, els seus costums i les vistes de la Bèrnia des del mirador del Calvari.

  • 30 de juliol: Ruta L’horta alteana des de la Plaça de l’Ajuntament

Ruta d’interpretació botànica que combina alguns elements històrics relacionats amb l’evolució de la zona rural. El recorregut inclou les partides l’Horta i el Barranquet, on se situen les dues ermites de la zona i l’imponent Pi del Senyoret, arbre monumental de més de 250 anys.

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia en altea@touristinfo.net o en el telèfon 965844114.

Pin It on Pinterest