Select Page

Els regidors de Noves Tecnologies i Turisme, Pere Barber i Xelo González, van participar en el congrés Digital Tourist 2021 celebrat els passats dijous 3 i divendres 4 de juny a Benidorm. Es tracta d’un lloc de trobada dels responsables de les destinacions turístiques intel·ligents (DTI), des de les diferents administracions públiques fins a empreses tecnològiques líders en turisme digital, per a facilitar l’intercanvi de coneixement i experiències.

Sota el títol “Next Generation for Smart Destinations”, durant dos dies es va debatre sobre solucions tecnològiques i digitals per a afrontar els reptes del sector, millorar la seua competitivitat i desenvolupar un model sostenible i resilient a llarg termini, proporcionant un entorn per a l’intercanvi i el networking entre les destinacions turístiques intel·ligents i el sector privat.

Quant a la participació directa del municipi, l’edil de Noves Tecnologies va dialogar en la taula de debat “Desgranant la component 14 del Pla de Recuperació i Resiliència” amb un delegat de SEGITTUR; Carmelo Torres, gerent d’Almeria Turística; Antonio Sánchez, director d’innovació de DINAPSIS i Javier Ruíz, director general de GALGUS.

Durant la seua intervenció, Barber va defendre el procés de certificació com DTI en el qual Altea està immersa. “Encara que teníem treball avançat, la pandèmia no ha fet més que reforçar la nostra idea que el destí ha d’estar preparat per a qualsevol eventualitat i adaptar-se de manera ràpida”, va explicar. A més, va destacar la necessitat d’accelerar la transformació digital en la conscienciació de l’ús de la tecnologia. “La ciutadania està assimilant que les decisions s’han de prendre amb dades, i no li molesta que obtinguem aquesta informació, per a poder facilitar i millorar la seua experiència”, va afegir. La ruta de treball està orientada en l’obtenció de finançament extern, bé a través de la component 14 o els Plans de Sostenibilitat.

Pin It on Pinterest