Select Page

L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares; i la regidora de Projectes Europeus, Maria Antonia Laviós, van participar dimecres passat 21 d’abril en una nova jornada emmarcada en el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia. Es tracta d’una trobada entre alcaldes de totes les regions europees i importants càrrecs de la Comissió Europea. L’Ajuntament d’Altea participa en aquest projecte des que va adoptar el compromís l’any 2008.

L’acte celebrat via online, va tractar sobre la importància de renovar les ambicions del projecte. A més, es van exposar pautes i exemples de bones pràctiques sobre com implementar en els municipis una correcta transició ecològica. La sessió va servir per a reforçar el compromís local dels alcaldes i representants de les institucions europees sobre l’impacte d’aquest projecte.

Aquest acte coincideix amb l’acord provisional sobre la Llei Europea del Clima, que consagra el compromís de la Unió Europea d’aconseguir la neutralitat climàtica d’ací a 2050, així com l’objectiu intermedi de reduir les emissions netes de gasos d’efecte d’hivernacle per a 2030.

El Pacte dels Alcaldes és el principal moviment europeu sobre el clima i l’energia. En ell participen autoritats locals i regionals que han assumit la responsabilitat de millorar l’eficiència energètica i utilitzar fonts d’energia renovable en els seus territoris. Maria Antonia Laviós afirma que “l’Ajuntament d’Altea està compromés amb el clima i l’energia europea. Per això treballem en diferents projectes europeus com el Pacte dels Alcaldes o LOCAL 4 GREEN, amb la finalitat de fer del nostre municipi un exemple en matèria ecològica”.

Pin It on Pinterest