Select Page

L’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha donat a conéixer els premis del concurs de TikTok “Marina Baixa per la igualtat” organitzat amb motiu del 8-M, Dia Internacional de la Dona. En representació del municipi, Ignacio Beltrán va participar com a membre del jurat.

El primer premi, dotat amb 300 euros, ha sigut per a Nerea Sivera Mollá per un vídeo pertanyent al municipi de Polop de la Marina, en el qual advoca per celebrar el 8 de març amb força, però, enguany, també amb responsabilitat de cara a l’emergència sanitària generada per la COVID-19. El segon premi, dotat amb 200 euros, ha sigut per a Lourdes Gómez Pimpollo, del municipi de L’Alfàs del Pi, per un vídeo en el qual advoca per la igualtat salarial alhora que reivindica que la dona té igual capacitat que l’home per a realitzar tota classe de treballs. El tercer premi, dotat amb 100 euros, ha sigut compartit entre les peces de Rosa María Nicolás, de La Nucia; i Ruth Calvo, de Callosa d’en Sarrià.

Segons la regidora, “l’objectiu de la convocatòria era estimular la capacitat creativa de la ciutadania i potenciar la reflexió i la conscienciació per la igualtat de gènere; i es va triar la plataforma TikTok per la seua alta penetració en els estrats més joves de la societat i per la facilitat de creació audiovisual que proporciona”.

El certamen s’emmarca dins de la iniciativa nacional “Rodant per la igualtat”, a la qual s’han sumat més de 50 municipis o regions de tota la geografia espanyola per a lluitar juntes per la igualtat de gènere. D’aquesta manera, l’obra més votada en cadascuna dels set municipis que integraven el certamen (Altea, Callosa d’en Sarrià, Finestrat, La Nucia, Polop de la Marina i La Vila Joiosa) competirà amb la resta d’obres guanyadores dels seus respectius certàmens locals per a dilucidar quins són els millors treballs en l’àmbit nacional, que rebran tres guardons: un primer premi dotat amb 1.000 euros i 500 euros en formació en línia o presencial a l’escola audiovisual EFTI de Madrid, un segon premi dotat amb 500 euros i un tercer premi dotat amb 250 euros. La decisió dels premis nacionals es farà públic el 25 de març.

Pin It on Pinterest