Select Page

L’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i la regidoría de Foment de l’Ocupació han establert una línia d’assessorament amb la gestió de la firma digital perquè la ciutadania puga fer els seus tràmits directament amb els diferents organismes que ho requereixen. Entre altres, el SEPE, LABORA i el mateix Ajuntament d’Altea a través de la Seu Electrònica.

“Des de l’inici de la pandèmia molts organismes romanen tancats al públic i atenent de forma online tots els procediments. Des de Foment de l’Ocupació, hem observat que molta gent desconeix les utilitats i facilitats a l’hora de fer els tràmits amb la teua firma digital, sobretot, per la immediatesa i seguretat que et dóna amb les gestions mitjançant aquesta ferramenta.” Així explica la regidora de Foment de l’Ocupació, Maria Antonia Laviós.

Des de l’Agència de Desenvolupament Local s’ofereix l’ajuda des del moment de tramitar la cita amb l’OAC (Oficina Atenció al Ciutadà), ja que és en aquestes dependències, ubicades a la planta baixa de l’Ajuntament, on poden aconseguir el certificat i firma digital.

Els passos a seguir són els següents:

  • Demanar cita a l’OAC (a través d’internet altea.es/citaprevia o telefonant al 965 842 853)
  • Arreplegar el certificat en l’OAC. (Cal acudir amb el DNI)
  • Abans de quinze dies, eixe certificat s’ha d’instal·lar en l’ordinador.
  • Ja es pot utilitzar la firma digital.

El servei que ofereix l’ADL és respecte a l’assessorament en la instal·lació de la firma digital. Per aquest motiu, des de Foment Ocupació, poden demanar la cita a l’OAC i eixe mateix dia ajudar amb la instal·lació de forma presencial o en línia. En ambdós casos serà necessari tindre accés al correu electrònic des d’un dispositiu mòbil.

La firma digital de l’ACCV té una validesa de tres anys i es pot renovar en qualsevol moment de manera telemàtica utilitzant la mateixa firma. Es rebrà un correu quan arribe el moment avisant de la caducitat.

De la mateixa manera, des de l’Agència de Desenvolupament Local informen que també assessoren sobre un altre sistema d’identificació, Clave Permanente (pertanyent a la FNMT), i que permet identificar-se des de qualsevol dispositiu amb usuari i contrasenya. A banda de necessitar els mateixos requisits, el DNI en aquest cas ha d’estar en vigor.

Maria Antonia Laviós afirma: “Sabem que són moments molt complicats per a totes i tots, i des de l’Agència de Desenvolupament Local i Foment de l’Ocupació volem que la ciutadania utilitze els canals que els oferim tant d’atenció siga online, telefònica o presencial per poder resoldre els seus dubtes, assessorar-los i ajudar-los en els tràmits”. D’aquesta manera, donades les restriccions provocades per la pandèmia, també s’ha habilitat un servei d’atenció a la ciutadania mitjançant el Messenger de la pàgina de Facebook  de l’ADL (www.facebook.com/aedlaltea) per rebre consultes i donar millor informació amb rapidesa per a atendre a més gent.

Pin It on Pinterest