Select Page

Del 15 de gener al 20 de febrer la Casa Toni El Fuster-Fundació Schlotter acollirà l’exposició pictòrica “Entrant en Matèria” de Ramon Urios. Una mostra basada en la novel·la “Matèria de Bretanya” de Carmelina Sánchez-Cutillas que consta de 27 quadres i 5 tacs amb tècnica mixta.

Com explica l’autor, “l’exposició naix a partir de la lectura del llibre de Carmelina Sánchez-Cutillas i les representacions mentals que produeix al llegir-lo”. “La meua intenció és traspassar a l’espectador esta relació existent entre text i dibuixos perquè tinga una relació també a les seues vivències”; afegeix Ramon Urios.

Urios ha agraït la col·laboració del consistori, l’àrea de Cultura i diferents persones que han posat el seu granet de sorra perquè el resultat de l’exposició siga el que presenta, com han sigut Luis Frutos, Jose Moya, Joan Borja i Pau Urios. “La situació en la qual estem és complicada, però espere que la gent gaudisca de l’exposició”; ha conclòs l’autor de “Entrant en Matèria”. La mostra podrà ser visitada de dimarts a divendres en horari de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 i els dissabtes de 11:30 a 13:30h.

Per la seua banda, l’edil de Cultura, Aurora Serrat ha manifestat satisfacció per l’obertura d’esta exposició de Ramon Urios, “que recull un treball molt delicat, molt acurat i amb molta tendresa i des que ens va proposar l’exposició, que ha coincidit amb l’any de celebració de Carmelina Sánchez-Cutillas com a escriptora de l’any, encaixava perfectament en la programació cultural del municipi “. Una aposta que ha rebut les felicitacions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Finalment l’alcalde, Jaume Llinares ha agraït a Ramon Urios l’aposta per “esta exposició que realitza una persona tan destacada de l’àmbit educatiu local i amb una vessant artística que fa molts anys que té”. Llinares s’ha referit a l’exposició com un previ a l’obertura del Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas, que està previst este any òbriga les seues portes a la Casa Gadea amb material de la casa museu de l’escriptora i que aportarà l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a l’igual que el personal que permeta dur a terme les activitats del Centre.

“Anime a la gent a que, complint amb totes les mesures de seguretat que l’actual situació requereix, vinga a visitar l’exposició perquè veuran pintats els seus records de quan van llegir Matèria de Bretanya. És un treball magnífic i dóna fe de la importància que té per als alteans i alteanes la figura de Carmelina Sánchez- Cutillas”; ha asseverat l’alcalde.

Pin It on Pinterest