Select Page

Consta de dues convocatòries diferents; ‘ECOVID’ per a majors de 30 anys i ‘Avalem Joves Plus’ per a menors de 30

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) ha convocat el Pla Extraordinari d’Ocupació COVID-19 amb la finalitat d’incentivar la contractació de persones joves en entitats locals i de persones majors de 30 anys desocupades a causa de la pandèmia actual.  Així ho ha donat a conèixer Maria A. Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació de l’Ajuntament d’Altea.

La responsable de l’àrea ha explicat que es tracta de dues convocatòries emmarcades en este pla d’ocupació i cadascuna està dirigida a un públic diferent. “La primera d’elles, ‘ECOVID’, està destinada a majors de 30 anys que han perdut la seua ocupació a conseqüència de la COVID-19 i poden optar a contractes amb una duració mínima de 6 mesos per a la realització d’actuacions de prevenció, informació i logística per a la lluita contra la pandèmia”. És una iniciativa que compta amb un import de 30 milions d’euros provinents del Ministeri de Treball i de fons propis de la Generalitat i que beneficiarà al voltant de 2.500 desocupades.

“La segona convocatòria, ‘Avalem Joves Plus’,  té l’objectiu de reforçar als ajuntaments en la seua resposta enfront de la COVID-19 i es destinaran 14 milions d’euros perquè entitats locals puguen contractar al voltant de 800 persones menors de 30 anys”, ha especificat Maria A. Laviós. En esta ajuda els joves seran contractats amb un any de duració per a la realització d’obres o serveis d’interés general i social i està cofinançada pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu de Garantia Juvenil.

L’Ajuntament d’Altea ja hi ha sol·licitat i s’ha beneficiat d’este tipus de subvencions anys anteriors i pretén repetir l’experiència, per la qual la regidora recorda i insta “a tots els alteans i alteanes aturats de la localitat a inscriure’s en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació i en els fitxers del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per tal d’ampliar el seu currículum i millorar les seues habilitats professionals”, ha finalitzat la responsable de Foment de l’Ocupació.

Pin It on Pinterest