Select Page

Este diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el Club Nàutic d’Altea ha celebrat les regates de creuer Memorial Presidents i la tercera prova del Trofeu 5 Clubs, en què han participat més de 20 dones.

La nàutica és un sector que històricament ha estat dominat per homes. Però, com en tots els àmbits, a poc a poc això comença a canviar. Des de les més petites fins a les més grans. En els començaments de la vela pràcticament ens trobem amb el mateix nombre de xiquetes i xiquets que naveguen en Optimist. I a la vela de Creuer, encara que no podem dir el mateix, la representació femenina comença a ser considerable. En les regates celebrades este cap de setmana al Club Nàutic d’Altea han participat més de 20 dones en les 28 embarcacions.

Este dissabte 7 de març a les 12:00 hores els equips de creuer prenien la eixida en la primera jornada del Trofeu Memorial Presidents, una regata ja clàssica en el calendari esportiu de Club Nàutic d’Altea. Amb 22 anys d’història, la regata ha obert este any 2020 les proves de la Copa Autonòmica de Creuer.

Esta primera prova s’ha realitzat amb vent de nord-oest i una intensitat variable entre 7 i 16 nusos en una prova de bastons sobrevent-sotavent.

Diumenge clarejava calmat i assolellat a la badia d’Altea, tot i així, el vent ha estat el suficient per fer una bona última prova amb un recorregut costaner de 13,5 milles per als velers més grans i 10 milles per als de menor eslora. A esta última prova s’han sumat també els participants del Trofeu 5 Clubs que disputaven la tercera prova d’esta regata anual.

Al Grup A la guanyadora ha estat l’embarcació Itaca de Manuel Gallec del RCN Calp. Al primer lloc del Grup B ha estat l’embarcació Guaguanco II de Thierry Lallemand del CN ​​Altea i en la categoria C ha estat Blade de Barry John McRae del RCN Calp, que s’ha emportat el primer premi.

Ja amb tots els creuers a port, a les 15:30 hores arrencava el lliurament de Trofeus de les dues regates a les terrasses del Club Nàutic d’Altea, on tots els participants han pogut gaudir d’un dinar bufet ofert per Bon Vent.

El lliurament de trofeus que ha comptat amb la presència de Karina Jimeno, membre de la Junta Directiva de la FVCV i Joaquim Such, gerent del CN Altea. Durant l’acte s’han lliurat també els trofeus als tres primers classificats d’esta tercera prova del Trofeu 5 Clubs. L’embarcació Itaca de Manuel Gallec del RCN Calp ha estat la guanyadora a l’AORC A. El primer lloc de ORC B se l’ha emportat l’embarcació Tania 4 Medilevel Maria Jose Vila del RCR Alacant i en la classe OPEN ha estat Gordon Ross amb l’embarcació Gordi del RCN Calp, qui s’ha fet amb l’or.

Pin It on Pinterest