Select Page

La regidora de Cultura, Aurora Serrat i la comissària de la mostra i filla de l’artista, Sibylle Schlotter, han presentat una nova exposició de l’artista alemany, establert a Altea, Eberhard Schlotter, a la seu de la Fundació que porta el seu nom. “Raíces” és el nom d’aquesta nova exposició que romandrà oberta del 27 de setembre al 23 d’octubre.

Com ha recordat l’edil, “Eberhard Schlotter va ser un dels artistes que es va decantar per fixar la seua residència a Altea. Concretament l’any 1956 arribava Schlotter a Altea i sempre ha estat un dels artistes més destacats, vinculat a la vida social del municipi, col·laborant amb altres artistes, però sobretot vull destacar el seu amor incondicional al nostre poble demostrat en el seu interès que gran part de la seua obra quedés en ell. Per això va crear la Fundació E. Schlotter, gràcies a la qual podem gaudir de gran part del seu llegat artístic i gràcies també a la seua filla Sibylle “.

Aurora Serrat ha explicat que Sibylle ha estat l’encarregada d’organitzar l’exposició i en ella hi haurà obra de la col·lecció personal de la pròpia comissària, l’autor és el seu pare i altres membres de la família, tots artesans i artistes.

Per la seua banda, Sibylle Schlotter ha detallat el significat de títol triat per a la mostra, indicant que, “el meu pare va créixer en un municipi d’Alemanya amb ambient encara medieval en el qual la majoria de la gent treballava l’artesania. El meu avi era escultor i veient els dots del meu pare, va començar a impartir-li classes de dibuix. L’exposició comptarà amb els primers dibuixos del meu pare, amb escultures de fusta del meu avi i amb escultures de bronze del meu oncle; a més d’obres del meu pare dels seus primers anys a Altea, des de 1956, fins a 1960 “.

Sibylle ha fet un recorregut per la vida del mestre Schlotter, qui en temps de guerra va haver de pintar per sobreviure. Pintures, algunes de les quals, es podran veure a l’exposició.

L’edil de Cultura anima a visitar l’exposició, del 27 de setembre al 23 d’octubre, de dimarts a divendres en horari de 18:00 a 21:00h i els dissabtes al matí, de 11:30 a 13:30, “ja que serà una oportunitat única de endinsar-se al cor de la família Schlotter “.

Aurora Serrat ha acabat anunciant que aquells que visiten l’exposició el 11, 12, 18 o 19 d’octubre, en horari de 19:00 a 21:00h podran gaudir d’una visita guiada per la mateixa a càrrec de la comissària de l’exposició i filla de l’artista, Sibylle Schlotter.

Tríptico de Raíces

Pin It on Pinterest