Select Page

La plaça de l’Església d’Altea presenta 18 parades d’artesania d’alta qualitat.

La 36ena Mostra d’Artesania torna un any més a la plaça de l’Església d’Altea, del 29 de juny a l’1 de setembre, així ho han donat a conèixer l’edil de Cultura, Aurora Serrat, i el president d’UNART, Luis Rama.

En aquesta nova edició, són 22 els artesans participants, els quals, com a novetat, han tingut la possibilitat de triar la temporada en què desitjaven participar (Setmana Santa i juliol, o agost i setembre). Pel que, la Mostra comptarà amb 18 parades i 22 artesans. Aquesta cita reuneix el treball de diferents artesans provinents de diferents punts de la geografia nacional. Els productes amb els quals treballen són: paper, fusta, llana, tèxtil, ceràmica, cuir, joieria i bijuteria, entre d’altres.

L’edil de Cultura ha destacat que ‘’es tracta d’una de les iniciatives més consolidades de la proposta cultural alteana. Cada any la Mostra ens brinda l’oportunitat d’admirar el magnífic treball manual que realitzen els participants elaborant peces úniques de gran riquesa artesanal. A més d’això, enguany el nombre de participants ha estat major, el que amplia la varietat de productes i l’oferta comercial i artística’’. Serrat ha animat a tots els alteans i alteanes i visitants a gaudir de la Mostra d’Artesania, en ple nucli antic.

Per la seua banda, el president de l’associació UNART ha explicat que ‘’pel que fa a l’elaboració del cartell d’aquesta edició, s’ha realitzat una convocatòria amb els alumnes de la Facultat de Belles Arts d’Altea. Concretament han participat 11 alumnes, i el disseny triat és obra de Sheila Paradela Maseda’’.

A més a més, durant tots els dimecres de juliol i agost, en horari de 19:00 a 01:00 hores, es realitzaran diferents activitats i tallers per a tots els públics. El 3 de juliol tindrà lloc un taller a càrrec de Cuca, amb el paper com a material protagonista. El 10 de juliol, Coque i Isamar Aranda impartiran un taller de cuir. El 17 de juliol es lliuraran els premis de la Mostra d’Artesania atorgats per l’Ajuntament d’Altea. El 24 de juliol, Pablo Caporali i Luis Rama duran a terme un taller de joieria, seguit pel taller Etcètera, l’últim dimecres de juliol, el dia 31, el taller ensenyarà als assistents a fabricar titelles.

El mes d’agost comença amb la ceràmica com a protagonista amb dos tallers, el dimecres 7 d’agost, impartit per Felipe Marcos; i el dimecres 14 d’agost per la parada EU. Els tallers finalitzaran el 21 d’agost amb Tiziana, qui impartirà un taller de vidre. El dimecres 28 d’agost, tots els assistents podran gaudir d’un concert de reggae de la mà de Black Spirit Melody.

Al respecte dels premis, es concedirà un primer premi consistent en 1.000 euros a la millor peça; un segon premi de 500 euros a la segona millor peça i un tercer premi que permetrà a l’artesà guanyador participar en la següent edició de la Mostra d’Artesania.

Fullet 36 Mostra d’Artesania 2019

Pin It on Pinterest