Select Page

Fins al proper 13 de febrer es podran presentar, a la Casa de Cultura d’Altea, les sol·licituds de participació a la Mostra d’Artesania 2019. La Mostra aquest any es desenvoluparà del 17 al 21 d’abril i del 29 de juny a l’1 de setembre.

Com a novetat destacable, l’artesà podrà sol·licitar tres torns de participació: un, tot; dos, fins a el 31 de juliol  i tres, des de l’1 d’agost. “Amb aquests nous períodes d’exposició donem cabuda a més artesans i així l’oferta comercial i artística és molt més àmplia”; ha apuntat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí.

Zaragozí també ha revelat que una altra de les novetats és un canvi en els premis. Els premis augmenten el seu valor i se substitueix el premi a l’estand per un segon premi a la peça. “L’artesà fa un gran esforç tant material com econòmic per optar al premi i d’aquesta manera seran dos artesans els que tinguen l’oportunitat de ser guardonats”. Ha explicat el responsable municipal de Cultura.

La Mostra comptarà amb la presència de 20 artesans, dels quals 19 seran seleccionats d’entre tots els que presenten sol·licitud i l’altre restant entra directament per ser el premiat per UNART en 2018. Així ho ha recordat l’edil de Cultura, Diego Zaragozí.

La sol·licitud, la documentació requerida i les mostres dels treballs a exposar, entre 5 i 8 originals, s’hauran de presentar a la Casa de Cultura, c/ pont de Moncau 14, fins al dimecres 13 de febrer, inclusivament.

“La selecció dels participants es durà a terme tenint en compte criteris de qualitat artística, originalitat i el grau de manipulació artesanal que tenen els productes”; ha matisat Zaragozí, que ha recordat que l’artesà que vulga participar haurà de posseir el DQA, Document de Qualificació Artesana.

Els resultats de la selecció es donaran a conèixer l’1 de març a alteacultural.com i en altea.es.

Diego Zaragozí ha conclòs animat a la participació, així com ha posat en relleu, un cop més, “la gran qualitat que presenta la Mostra d’Artesania i que la fa estar entre les millors manifestacions artesanals del territori nacional”.

Bases Mostra d’Artesania 2019_

Pin It on Pinterest