Select Page

Josep Vicent, Alcalde i regidor de Cultura presenten el concert “de les grans simfonies” que tindrà lloc a Palau Altea el proper 16 de desembre.

El proper diumenge 16 de desembre, a les 19:00h a Palau Altea, tindrà lloc el primer concert de l’orquestra ADDA Simfònica fora de l’auditori de la Diputació. El concert “de les grans simfonies” arriba a Altea de la mà del seu director titular, Josep Vicent. Així ho han donat a conèixer l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Cultura, Diego Zaragozí, els que acompanyats del creador del projecte han ofert els detalls de la posada en escena de la Simfonia nº5 de Beethoven i la Simfonia nº4 de Txaikovski. “Aquesta serà una gran oportunitat per escoltar un concert únic, en el qual es van a interpretar dues grans simfonies amb el toc personal d’un gran músic i director com Josep Vicent”; declarava el primer edil alteà.

En paraules de Jaume Llinares, “és una sort poder comptar a Altea amb l’actuació del nostre artista internacional més destacat, com és Josep Vicent. S’han unit moltes voluntats que ens han portat a que hui estiguem presentant aquest concert a Altea; la bona relació amb la Diputació d’Alacant i el seu diputat de Cultura, l’excel·lent relació amb la direcció del ADDA i la intenció que aquesta orquestra siga de tota la Província”.

“En poc temps Josep Vicent ha aconseguit situar l’ADDA en primera línia dels auditoris internacionals. No és fàcil, però ell té molta experiència i és un director molt reconegut”; comenta l’alcalde, que reconeix que “és un orgull que el primer concert d’aquest cicle d’ADDA Simfònica fora de l’ADDA siga a Altea”. “Teníem moltes ganes de comptar amb una actuació de Josep Vicent a Altea i aquest serà un concert irrepetible”. Conclou l’alcalde, no sense abans agrair a Josep Vicent i a la institució provincial el que hagen fet possible el poder gaudir a Altea del projecte ADDA Simfònica.

Més de 80 músics de primeríssim nivell estaran el proper 16 de desembre sobre l’escenari de Palau Altea interpretant la Cinquena Simfonia de Beethoven i la Simfonia nº 4 de Txaikovski; dues de les grans simfonies de tots els temps, dirigides pel alteà Josep Vicent.

Com ha explicat el mateix director, la posada en marxa del projecte ADDA Simfònica “ha estat un procés llarg de tres anys de construcció i al final, en unes audicions públiques que van tenir lloc el passat mes de juny, amb més de 1.600 candidats per a 43 places es fa realitat el projecte. És un autèntic Rolls-Royce. La qüestió és si jo vaig a poder estar a l’altura d’aquest instrument tan potent “.

“El AADA té 1.000 abonats tot l’any i més de la programació amb la qual s’ha de dotar a l’auditori, hi ha els 18 concerts programats per la Província, sent Altea el primer per diferents motius. A més de que sóc d’ací, Palau Altea és un gran auditori i també perquè hi ha molts melòmans”; ha apuntat Josep Vicent pel que fa a l’activitat prevista per ADDA Simfònica. Segons el director “en el procés de construcció de la gira per la província ha sigut bàsic valorar el lloc  on anàvem i també que hagués afinitat amb mitjans de comunicació i també amb la política cultural de cada lloc per assegurar que el concert siga un èxit i en Altea ho serà “.

“És un programa de les grans obres, la simfonia 5ª va ser per exemple la triada per la Filharmònica de Nova York per la seua arrencada. Les dues simfonies estan plenes de material sonor lligat a la història de l’ésser humà, més enllà que siguen de Beethoven i Txaikovski, són simfonies que són de tots i per això les hem triat”. Apunta Josep Vicent, qui s’ha manifestat sentir-se feliç i ha agraït a l’Alcalde d’Altea i l’edil de Cultura la possibilitat d’oferir aquest primer concert de la gira de l’ADDA Simfònica a Altea.

Per la seua banda, l’edil de Cultura, Diego Zaragozí declarava ser aquest un concert molt desitjat. “Des que aquest projecte de la gran orquestra d’Alacant va començar a gestar des d’Altea vam voler ser seu dels seus concerts i ara podem presentar aquest primer concert de la gira”; postil·la Zaragozí. L’edil de Cultura ha subratllat la “complicitat amb la qual ha treballat Ajuntament, Josep Vicent i Diputat de Cultura, Cesar Augusto Asencio, que han fet senzill el tràmit de portar fins a Altea aquest concert d’ADDA Simfònica”.

L’edil ha tingut també paraules d’agraïment per a Palau Altea, que amb poc temps d’antelació ha donat cabuda a aquest concert en les seues instal·lacions. Finalment Diego Zaragozí ha convidat a alteans i residents a la comarca a què no es perden aquest gran concert perquè serà irrepetible.

Pin It on Pinterest