Select Page

Rosa Regàs inaugurarà esta activitat formativa, homologada per la Conselleria d’Educació, que se celebrarà el 30 de novembre i l’1 de desembre al Centre Social d’Altea.

L’escriptora catalana Rosa Regàs impartirà la sessió inaugural de la 4a Trobada de Professorat de Valencià, que tindrà lloc el 30 de novembre i l’1 de desembre al Centre Social d’Altea sota el títol ‘’Referents femenins a l’aula’’.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha organitzat, per segon any consecutiu i en estreta col·laboració amb els Ajuntaments d’Altea, a través de les seues Regidories d’Educació i Cultura; l’Ajuntament d’Alzira; l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana, aquest encontre de docents que enguany busca posar en valor el paper de les dones en la nostra literatura. Amb el títol de ‘’Referents femenins a l’aula’’, s’hi reflexionarà sobre temes tan importants com la necessitat d’introduir referents femenins a l’aula, i s’hi posarà en relleu el paper de les dones en la nostra literatura a través de les històries d’escriptores com Carmelina Sánchez-Cutillas o Isabel de Villena, entre altres.

L’activitat, homologada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, començarà el divendres 30 a les 17.30 h amb la intervenció de Regàs. A continuació, el director de la Càtedra Enric Valor a la Universitat d’Alacant (UA), Joan Borja, impartirà una conferència sobre l’escriptora alteana Carmelina Sánchez-Cutillas.

L’endemà la trobada es reprendrà a les 9.30 h amb la ponència ‘’Isabel de Villena: una visió dignificadora de les dones a la València medieval’’, de Rafael Alemany, catedràtic de Filologia Catalana (literatura medieval) de la UA. Després hi haurà un taller didàctic de poesia en clau femenina a càrrec de l’especialista en animació lectora Anna Ballester. Tancaran la jornada Begonya Pozo i Ana López, investigadores especialistes en qüestions de gènere, que reflexionaran sobre l’oblit del nostre llegat literari.

Les inscripcions podran formalitzar-se fins al 26 de novembre en el web www.trobadaprofessorat.org, on està disponible tota la informació de l’esdeveniment. El preu de la inscripció és de 20 euros (25 amb autobús).

Per a més informació, les persones interessades es poden posar en contacte amb la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura enviant un correu-e a miriam@fundaciobromera.org o telefonant al 962 459 704.

Rosa Regàs

Rosa Regàs (Barcelona, 1933) és llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha estat fundadora de l’editorial La Gaya Ciencia i traductora per a l’ONU en diversos països. Ha dirigit la Biblioteca Nacional i ha publicat més d’una trentena de llibres, entre els quals destaquen Azul (Premi Nadal de Novel·la 1994), Luna lunera (Premi Ciutat de Barcelona 1999) i La canción de Dorotea (Premi Planeta 2001). Les seues obres han estat traduïdes a més de dotze llengües.

Fullet informatiu Trobada Professorat 2018

Pin It on Pinterest