Select Page

El projecte donava inici el passat dissabte i es prolongarà durant cinc mesos

Amb un destacat èxit de participació s’inaugurava el passat dissabte el projecte de la regidoria de Comerç ‘Compra amb Art’. Una iniciativa, part del Pla de Dinamització del Comerç Local, que es prolongarà durant els pròxims cinc mesos.

La façana del Mercat Municipal i les d’altres establiments de la zona amaneixien decorades amb intervencions artístiques. Entres les activitats programades, els visitants i clients del mercat municipal es van trobar amb una grata sorpresa al presenciar una sessió de ball lindy hop. La regidora de l’àrea, Anna Alvado, es mostrava molt satisfeta amb el resultat del començament de la campanya, “ja que totes les activitats que van tindre lloc el dissabte pel matí van ser un èxit”.

“Els balls de l’associació de lindy hop dance d’Altea van amenitzar les compres al Mercat Municipal. Es va crear un ambient màgic i molt agradable a través de la música i el ball, i això es va transmetre a tots els que allí estàvem”, assenyalava Alvado.

L’estil de ball lindy-hop també es va traslladar als carres limítrofs al Mercat Municipal, on un nombrós públic va gaudir d’una entretinguda jornada matinal de compra i art. ‘’Molt amena va ser la sessió de ball a la Plaça del Convent on es va fer partícip al públic que allí es va congregar, animant-los a fer passos de ball amb un taller d’iniciació’’, explicava la regidora.

A més, es va inaugurar la instal·lació i exposició del Col·lectiu de XXTERIA al Passatge Llaurador, exposició que romandrà oberta durant aquestos 5 mesos. El projecte que aquest col·lectiu femení d’estudiants de Belles Arts ha desenvolupat a un dels locals buits, amb permís del propietari, del passatge és una escultura de grans dimensions elaborada amb materials reciclats que presideix la porta de l’establiment. Dins del local es pot trobar un mural i una exposició de les obres del col·lectiu.

Emmarcades al projecte “On vas sense cabàs?”, es van instal·lar, per part de la regidoria de Comerç, borses de tela reutilitzables als arbres de la Plaça del Convent. ‘’Totes les persones que es van apropar van tindre la seua borsa promocional, amb l’objectiu de fomentar la utilització d’aquestes bosses en detriment de les de plàstic’’, informava la regidora.

Sobre el projecte “Compra amb art”, la regidora informava que “totes les accions es realitzaran en els comerços, tant les artístiques com les formatives, realitzant, per exemple, cursos en cafeteries o concerts en tallers de cotxes. La idea és fer partícip d’aquest projecte al major nombre d’establiments comercials possibles.

Finalment, Anna Alvado feia una valoració molt positiva de totes les acciones que es van portar a terme el dissabte pel matí. ‘’Hi va haver molta assistència de públic i els allí presents es van mostrar molt participatius amb la iniciativa. Vull donar les gràcies als participants i convidar a la població d’Altea i als visitants a seguir gaudint de les activitats de Compra amb Art’’.

Alvado també ha volgut destacar ‘’el treball de l’equip de Trobarte Espai Creatiu, Pepa Mengual, Amaia, Raquel i Maria que han sigut les autores de les intervencions artístiques de les façanes del Mercat Municipal i d’altres establiments comercials al carrer Pont de Moncau’’. I feia també un agraïment a la Cooperativa Agrícola per la donació de les caixes de fusta utilitzades en les intervencions.

Pin It on Pinterest