Select Page

El projecte s’engloba dins del Pla de dinamització comercial que es va iniciar l’any passat des de la Regidoria de Comerç

La regidora de Comerç i Turisme, Anna Alvado, ha presentat a la Casa de Cultura el projecte, gestionat per Trobarte Espai Creatiu, “Compra amb art”, amb Pepa Mengual, coordinadora del mateix i Pepi Durá, tècnica de comerç.

Tal com ha destacat l’edil, “la intenció d’aquesta iniciativa és dinamitzar el comerç local amb la col·laboració de comerciants, artistes, associacions i estudiants. Es realitzaran intervencions artístiques en façanes d’edificis, així com en locals buits, on també es realitzaran exposicions”. Així mateix, tindran lloc diverses activitats lúdiques, com balls, cursos, tallers i actuacions, que com ha explicat la regidora, “la nostra intenció és que totes les accions es realitzen en els comerços, tant les artístiques com les formatives, realitzant cursos en cafeteries o concerts en tallers de cotxes. La idea és fer partícip d’aquest projecte al major nombre d’establiments comercials possibles”. Donarà començament el 3 de novembre amb una durada de cinc mesos.

Per la seua banda, la coordinadora del projecte ha explicat que “la primera fase començarà a l’Avinguda Jaume I amb una intervenció artística a la façana del Mercat Municipal, amb la finalitat que, progressivament i de forma orgànica vaja canviant la imatge de la zona”. La coordinadora ha destacat que “és important assenyalar que el projecte abasta la major part de les zones comercials d’Altea i Altea la Vella. Estem concretant una activitat artística consistent en pintar algunes columnes de l’Avinguda Jaume I i la C/Comte d’Altea amb la intenció de donar una major connexió al projecte i enllaçar totes les zones on es duran a terme les intervencions”.

A més, com ha assenyalat Pepa Mengual, “Compra amb Art comptarà amb una part formativa de la mà de Maria Sainz, consultora en Feng Shui; Amaya+Anna, interiorista i col·laboradora de Trobarte; i Raquel Navarro, interiorista, amb l’objectiu de formar al sector comercial”. La coordinadora ha agraït la col·laboració de ALCEA, del col·lectiu de Dones Artistes  i els i les estudiants de Belles Arts, de comerciants, d’artistes locals emergents, i de totes les entitats col·laboradores, “és necessària la implicació de tota la comunitat perquè el projecte cresca i cree diversitat cultural i artística a nivell comercial i fer d’Altea un poble dinàmic”.

Per altra banda, dins de la campanya “On vas sense cabàs”, Alvado ha destacat que “continuem amb la política d’eliminació de plàstics que vam iniciar l’any passat amb el regal de bosses de tela des de la Regidoria de Comerç, que segueix estant activa. En aquesta ocasió s’ofereix, als comerços, la confecció de bosses de tela personalitzades, segons l’activitat comercial, per donar-li un major atractiu a la idea. Apostem per un comerç responsable i sostenible i seguirem treballant en aquest sentit”.

L’edil ha agraït el suport de totes les entitats col·laboradores, “per a la realització de la primera intervenció artística a la façana del mercat municipal, hem d’agrair la col·laboració de Caixaltea per cedir-nos el seu espai, així com a la Cooperativa Agrícola per donar les caixes de fusta que es van a utilitzar en aquesta intervenció”. Finalment ha animat a totes les persones a participar de les activitats que es van a realitzar, sobretot als comerços, “necessitem la col·laboració del sector comercial, sense ells i elles, aquest projecte no té sentit. Els anime a implicar-se en aquesta primera edició del projecte, per aconseguir, entre totes i tots, revitalitzar el comerç a Altea”.

Per a més informació sobre la programació de novembre:

Compra amb Art – Cara Tríptic

Compra amb Art – Dorso Tríptic

Pin It on Pinterest