Select Page

El bus compta amb una nova ubicació i es troba hui i demà a la Plaça d’Europa

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la regidora de Normalització Lingüística i Educació, Vicenta Pérez, han donat la benvinguda al “Bus de la llengua”. El bus s’ha reubicat i es troba hui i demà a la Plaça d’Europa i estarà obert al públic el divendres de 13:00 a 14:00 hores i el dissabte de 12:00 a 14:00 i de 15:00 a 20:00 hores.

Jaume Llinares ha destacat que “aquesta jornada diverteix als alumnes amb activitats en les quals es fomenta l’ús del valencià. És fonamental que els col·legis municipals participen per a donar-li normalitat a l’ús de les dues llengües”, i ha afegit que “l’Ajuntament d’Altea continuarà sumant-se a aquestes activitats”.

La regidora de Normalització Lingüística i Educació ha informat del canvi d’emplaçament de l’autobús, situant-se a la Plaça d’Europa. Vicenta Pérez ha ressaltat que “des de la Regidoria estem molt satisfets amb la col·laboració en aquesta jornada, i que els alumnes gaudisquen amb tots els tallers”. Pérez ha animat “a tots els alteans i alteanes que ho desitgen a acostar-se al bus de la llengua i conèixer-lo, així com participar de les activitats programades”.

Finalment, Jaume Llinares ha donat l’enhorabona a la Conselleria i a la Regidoria de Normalització Lingüística i Educació, “per col·laborar i treballar en la normalització i l’educació a Altea”.

“Sempre teua. La teua llengua”

Aquesta iniciativa, emmarcada dins de la campanya “Sempre teua. La teua llengua” de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha arribat hui a Altea, per a promocionar el valencià entre la ciutadania mitjançant activitats i concursos. El “Bus de la llengua” està dirigit a xiquets, joves, majors i famílies que vulguen gaudir d’activitats d’oci i didàctiques en valencià. El visitaran escolars del municipi en cites programades.

El “Bus de la llengua” posarà a la seua disposició cinc tallers amb els quals es pretén animar i fomentar a la ciutadania a parlar en valencià. Els tallers, que són totalment gratuïts són els següents:

“Una del quatre”: Un joc per equips que consisteix a respondre a tot tipus de preguntes sobre geografia, literatura, cultura i llengua valenciana. L’equip que responga més ràpid serà el guanyador.

“L’alfaruleta”: L’objectiu és posar a prova quantes paraules coneixes en valencià, mitjançant una ruleta, moltes categories i l’ús del vocabulari.

“El conte volador”: Consisteix a escriure el principi d’una història, de la qual els teus companys s’encarregaran de continuar, per a després tu seguir escrivint la seua.

“Paraules esteses”: Destinat als més xicotets de la casa, els qui hauran de retallar lletres i decorar-les al seu gust, per a després crear paraules en valencià que apel·len a sentiments positius.

“A la moda”: Un joc que pretén despertar la creativitat mitjançant la creació d’un eslògan divertit i atractiu amb el qual motivar a la resta d’assistents a comprar en valencià. Com a premi l’eslògan triat serà plasmat en una samarreta i una bossa de roba.

Per a més informació s’ha habilitat la web www.sempreteua.gva.es/es de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, on es poden consultar totes les activitats i propostes, a més del recorregut complet de l’autobús al llarg dels mesos.

Pin It on Pinterest