Select Page

Els dies 29 i 30 d’octubre tindrà lloc a Altea la primera trobada internacional del projecte YOUROPE

 L’Agència Europea per la Cultura, l’Educació i el Sector Audiovisual aprovava el projecte alteà YOUROPE, integrat en el programa Europe for Citizens (Europa amb els ciutadans). Amb un pressupost de 148.680€, el projecte té com a objectiu contribuir a que els joves coneguen millor la Unió Europea i les seues polítiques. Entre les activitats proposades per al desenvolupament del projecte es preveuen vuit trobades internacionals que inaugurarà Altea els dies 29 i 30 d’octubre. Així ho han donat a conèixer el regidor d’Hisenda, Pere Lloret; la responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú i l’alcalde, Jaume Llinares.

Com ha explicat Pere Lloret, “de les més de 100 propostes que s’han presentat a tot Europa, el programa només ha aprovat 19 en aquesta convocatòria. La proposta presentada per l’Ajuntament d’Altea ha obtingut la segona millor qualificació. El projecte alteà és l’únic aprovat que lidera un Ajuntament en territori espanyol. YOUROPE està dotat amb un pressupost total de 148.680€, que seran finançats íntegrament per la UE i que Altea gestionarà “.

El projecte YOUROPE compta amb 8 socis de 8 països diferents (Itàlia, Eslovènia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Bulgària, Xipre i Espanya) i té com a objectiu sensibilitzar a la joventut i a la ciutadania en general sobre el paper que juga la Unió Europea en el seu dia a dia, a través del diàleg, del diagnòstic de la situació actual i del debat intercultural.

Entre les activitats que proposa el projecte, destaquen l’esdeveniment inicial que tindrà lloc a Altea, juntament amb tots els socis de la xarxa, i un esdeveniment final a Brussel·les, al gener de 2020, en què participaran representants de les institucions europees.

Com a primer edil, Jaume Llinares ha felicitat a les persones que han fet possible el projecte YOUROPE i també la creació de l’Oficina de Projectes Europeus “que tanta activitat ha generat des que s’obrís fa any i mig i de la qual ja s’han beneficiat molts joves alteans”. Llinares ha recordat que des d’aquesta oficina s’ha gestionat l’estada de diversos joves del municipi a Irlanda, a través de les Beques EuroAltea de pràctiques professionals en empreses i, Turquia i Itàlia, dins el projecte joventut en acció del programa E +.

“Em sembla bàsic per a les línies de futur dels governs participar en aquest tipus de projectes europeus”; ha afegit l’alcalde, que ha apuntat que “és la primera vegada que dirigim un projecte europeu i en aquest cas per combatre l’euroescepticisme”. Jaume Llinares ha augurat èxit al projecte YOUROPE i ha agraït l’assistència del conseller Rafael Climent, i de la directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terradez, en la jornada inaugural de la trobada a Altea

Per a l’Alcalde “és interessant que els ciutadans s’acosten a l’Oficina de Projectes Europeus i coneguen les múltiples oportunitats que se’ls ofereixen i de les que es poden beneficiar a nivell educatiu i laboral, sobretot”.

Per la seua banda, Paloma Verdú, ha especificat que “YOUROPE és una xarxa de 8 ciutats europees, centrada en els joves i en el seu paper en el present i el futur d’Europa. El principal propòsit és contribuir a combatre la retòrica euroescèptica, encoratjant als participants a obrir un diàleg i elaborar una retòrica incloent a favor d’Europa a nivell local “.

A més, la responsable de l’Oficina de Projectes Europeus ha detallat el programa dels actes previst per a la trobada d’Altea; el dilluns 29 d’octubre l’Alcalde donarà la benvinguda als participants i posteriorment, el regidor d’Hisenda realitzarà una presentació del municipi d’Altea i la pròpia responsable de l’Oficina de Projectes Europeus presentarà l’Oficina i els projectes i programes en què Altea participa .

A continuació els socis europeus -Eslovènia, Bèlgica, Xipre, Grècia, Polònia Bulgària i Itàlia realitzaran una presentació de les seues respectives regions. La segona part de l’acte del matí serà la presentació d’Europe Direct a la Comunitat Valenciana, per part d’Ana Alonso com a responsable de l’Oficina Europe Direct Comunitat Valenciana, en la qual es parlarà de les Polítiques Europees i Difusió Europea.

S’obrirà una taula de debat, “La Comunitat Valenciana a Europa” amb la presència del Sr. Rafael Climent González, conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball i a la Sra. Daría Terrádez, directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat.

Començarà la sessió de vesprada amb un intercanvi cultural entre les diferents associacions d’Altea i els socis del projecte YOUROPE. En aquest intercanvi es debatran 4 temàtiques diferents, juvenil, cultural relacionat amb les tradicions i festes, musical i els estrangers a Altea.

El segon dia, dimarts 30, al matí els socis treballaran en les agendes, els calendaris, pressupostos, obligacions, com volen treballar junts, creació de l’aliança, tasques de comunicació entre socis, comunicació, difusió i impacte del projecte, i logos , seguint les directrius del programa Europa amb els Ciutadans i afermant l’equip de treball YOUROPE. Per la vesprada, el Debat Intergeneracional versarà sobre el “Euroescepticisme: la importància de la UE”.

Pin It on Pinterest