Select Page

Aquest dimarts, a la Casa de Cultura, s’ha presentat el resultat final del procés d’elaboració de les Cartes de Servei, vint en total, amb les que el consistori alteà ha dotat als seus diferents departaments per tal de posar les bases per millorar la relació entre l’administració i els ciutadans.

Les cartes de serveis són documents que donen a conèixer les activitats i prestacions i expressen els compromisos de qualitat que l’organització pública adquireix amb el ciutadà. El regidor de RRHH, Pere Lloret, ho resumia d’aquesta manera: “es tracta de descriure què fem, com ens comprometem a fer-ho i quins indicadors utilitzarem per comprovar si estem complint o no amb aquests compromisos.”

“Les Cartes de servei són la base sobre la qual millorar la relació entre ciutadà i administració i sobre la qual actuar per acostar la realitat a les expectatives dels ciudatadans. Els departaments assumeixen els continguts de les cartes perquè ells han estat els protagonistes de la seua elaboració. El resultat final es portarà al Ple i serà accessible al web municipal “, ha especificat l’edil de Recursos Humans, que ha afegit que” la Cartes de Servei no són un instrument rígid sinó que estan pensades per a progressar i anar corregint errors. És un instrument essencial per a intentar millorar la qualitat del servei que prestem de cara als ciutadans”.

Segons han explicat els responsables de G.S Local, José Vicente Almenara i Enrique Silvestre, els treballs d’elaboració de les cartes de serveis han durat aproximadament un any; s’han constituït 18 equips de treball i han participat amb més regularitat 35 persones. La fase que més temps ha portat ha estat la definició de compromisos i indicadors de compliment. Les cartes de serveis inclouen un total de 234 indicadors i compromisos.

Pin It on Pinterest