Select Page

Gràcies al patrocini d’Altea i la Vila Joiosa, enguany s’ha creat com a novetat un premi al millor curt valencià, dotat de 500 euros, que serà elegit entre les 26 cintes incloses en aquesta secció del Festival.

La trentena edició del Festival ha comptat aquest any amb dos subseus a Altea i la Vila Joiosa en què s’ha projectat el cicle Curts Valencians, en tres passades en horari de tarda. Com a novetat, gràcies al patrocini dels ajuntaments d’aquestes dues localitats, s’ha creat un premi al millor curt valencià, dotat de 500 euros, que ha estat elegit entre les 26 cintes que han estat incloses en aquesta secció del Festival, fins ara no competitiva. El millor curt valencià ha estat per a La Pizca, del director alicantí, Adán Aliaga.

Per a Diego Zaragozí, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, ”Altea amplia la seua oferta cultural sent subseu del Festival de l’Alfàs, oferint una programació de curts cinematogràfics que compten amb un públic fidel que ens acompanya en cada projecció”.

El cicle Curts Valencians, que s’incorpora a la programació per novè any consecutiu, inclou obres produïdes o dirigides per cineastes de la Comunitat Valenciana. “Un cicle que té com a principal finalitat donar un impuls a tot el material audiovisual que es genera a la regió”, va destacar ahir a la nit el sotsdirector del certamen, Javier Pascual.

En aquesta trentena edició, el Festival de Cine de l’Alfàs ha rebut un centenar de curts valencians, entre els 993 presentats. Amb la consolidació de la subseu a Altea, oberta el 2016, i la incorporació per primera vegada de la Vila Joiosa, es dóna major difusió a l’audiovisual valencià i, fins i tot, es premia el seu talent gràcies a la creació d’un nou premi. Així mateix, el Festival s’obri a la comarca i segueix creixent, acostant el millor cinema fet a Espanya al gran públic.

Al cicle Cortos Valencianos s’han projectat ‘9 pasos’, de Marisa Crespo i Moisés Romera’; ‘Uno’, de Javier Marco; ‘La pizca’, de Adán Aliaga; ‘Cachitos’ i ‘Amor de Dios’, de Jordi Núñez;  ‘Desde el recuerdo con amor’, de Álvaro Orfila Giner; ‘Bienvenida al pueblo’, de Elena Escura; ‘72%’, de Lluís Quílez; ‘Apropiación indebida’, de Ana María Ferri; ‘Rellano’, de Agustín Rubio; ‘5 fases’, de Iban Velacoracho Camarena; ’40 miradas’, de David Ferrando; ‘Bienvenido al infierno’, de Simón Fariza; ‘Sin alas’, de Álex Brau; ‘El fotoviaje de Carla’, de Fran Gas; ‘Intemperie’, de Sergio Serrano; ‘Distintos’, de Josevi García Herrero; ‘Será nuestro secreto’, de Sergi González;  ‘Brexit’, de Clara Bilbao; ‘Monstruo’, de Alberto Martínez; ‘El viatge’, de Alberto Evangelio; ‘Que el fin del mundo te pille bailando’, de Josemari Martínez; ‘Manspreading’, de Abdelatif Hwidar; ‘María’, de Javier de Arozamena; ‘Un lugar donde ser feliz’, de Belén Verdugo, i ‘Humans’, de Toni Pinel i Cris Gambín.

Aquests curts s’han pogut veure els dies 9, 10 i 11 de juliol, a les 20:00 hores, al Centre Social d’Altea i al Saló Don Pedro de la Finca Barbera, a La Vila Joiosa.

El Festival de Cine de l’Alfàs del Pi es va celebrar fins al pròxim 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Després de 30 edicions, el Festival ha aconseguit reunir al municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Pin It on Pinterest