Select Page

La Conselleria de Vertebració del Territori inclou les propostes fetes per l’Ajuntament d’Altea en el Pla per a la millora dels accessos a l’AP-7  que acaba de presentar al Ministeri de Foment.

Des del moment en què l’equip de govern, amb l’alcalde Jaume Llinares al front, comença a treballar en el 2015, un dels objectius prioritaris és posar Altea en el mapa de les infraestructures necessàries per a solucionar el pas de la N-332 pel municipi.

La responsable d’Urbanisme, Imma Orozco, explica que “estem molt satisfetes i satisfets que la Conselleria haja fet seues les nostres propostes i haja presentat este document a Madrid. Cal buscar el consens de les tres administracions implicades i avançar-nos a l’escenari en què l’AP-7 deixe de ser de pagament al 2020. Es tracta, en definitiva, de planificar eixes solucions”.

Orozco té clar que “Altea apareix en este document gràcies al gran esforç que hem estat realitzant en els últims dos anys per definir una eixida sud que fóra realment útil i viable.  Això s’ha aconseguit estudiant una alternativa que donara servei també als municipis veïns, que connectara ExpoAltea i que, a més, ens servira per argumentar que és innecessari construir una variant paral·lela a l’autopista. Esta ha sigut una qüestió prioritària per a nosaltres com a govern i per això un tècnic extern ha estat estudiant en profunditat les possibilitats. Sabem que és fonamental per al desenvolupament del nostre poble i per això és tan important que la Conselleria la faça seua”.

De fet, eixa proposta s’ha pogut consensuar amb la Subdirecció General de Mobilitat, amb la qual l’equip de govern ha mantingut nombrosos contactes i reunions en el marc de la revisió del Pla General. L’última tenia lloc el passat mes de febrer, quan els tècnics de la Subdirecció i els redactors del document es van desplaçar fins Altea per tal de tancar la proposta que ara s’ha presentat.

A més, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha participat juntament amb altres  alcaldes i alcaldesses en totes les accions promogudes des de la Conselleria per tal de fer arribar al govern central eixa necessitat de preveure les infraestructures que caldria executar per millorar els problemes de trànsit en els pobles valencians afectats per la N-332 i altres xarxes viàries en l’escenari del futur alliberament de l’AP-7.

Per a la regidora d’Urbanisme “l’anunci del nou govern central de no prorrogar la concessió i el fet d’haver aconseguit que Altea aparega en el document redactat per la Conselleria ens permet afrontar projectes com la remodelació del front litoral en un dels escenaris més favorables que havíem previst en l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima”.

Pin It on Pinterest