Select Page

‘’Si hi havia una cosa que compartíem els grups que formem el govern municipal respecte a la versió preliminar del Pla General que, recordem, va ser remesa a finals de la legislatura anterior a Conselleria, era que havia obviat certes qüestions essencials per a Altea’’, ha assenyalat Imma Orozco, regidora d’Urbanisme.

Després d’allargar l’exposició pública fins novembre del 2015, han anat arribant els diferents informes de les administracions que han de donar el vistiplau definitiu al document. ‘’Eixos informes ratificaven la nostra sensació que s’havia passat de puntetes -o directament no s’havia passat- per damunt de certes qüestions. Una d’elles, ho hem dit en infinitat d’ocasions, era l’estructura viària del municipi, la mobilitat per als pròxims 20 anys’’.

‘’Doncs bé, hem estat treballant molt conscienciosament en eixe tema, bàsicament perquè se’ns exigia una ronda interna. Davant d’això tens dues opcions: no plantejar cap alternativa i encabotar-te en què t’accepten les coses perquè sí -encara que t’acaben de dir que no– o dibuixar totes les possibilitats per tal que les persones que t’han d’informar la proposta facen el mateix procés que tu i entenguen així les conseqüències de les diferents solucions’’, explicava la regidora.

Imma Orozco ha informat que ‘’la primera opció, sembla per les seues notes de premsa, és la de Cipal. La segona, en canvi, és la nostra. Així, se me retrau que, com a regidora d’Urbanisme, he tardat un any en contestar l’informe de mobilitat. Un any que ens ha servit perquè la Conselleria fera el trajecte amb nosaltres i entenguera que hi ha opcions per completar una ronda interna que no passen necessàriament per travessar l’horta alteana. Per arribar a eixe punt, cal dibuixar totes les opcions, també les més agressives, perquè eixa és l’única manera que s’adonen que no cal arribar a eixe extrem’’.

En este sentit, la regidora afegia: ‘’Se me retrau, per tant, que hagem estat treballant per superar l’informe negatiu que ells havien aconseguit amb les seues no-propostes. I això només ha sigut possible perquè hem aportat solucions que apareixeran en la proposta d’este equip de govern però no apareixien en la d’ells: una connexió entre la N-332 i el Montahut que tinga coherència amb una eixida sud a l’AP-7, una millora del traçat de la ronda sud i una connexió adequada amb Altea la Vella’’.

A més, Orozco explicava que ‘’les propostes, especialment en esta matèria, costen moltíssim de pensar, de reflexionar, d’adaptar a les necessitats, a la realitat actual i a la futura… Potser per això ells no en van fer cap en este sentit. Potser per això estic convençuda que este any de treball ha estat molt ben empleat. I potser per això el fet que facen una nota de premsa demanant que no contemplem una ronda interna que destrossaria l’horta alteana, quan fa setmanes que saben que hem aconseguit que Conselleria no ens exigisca eixe traçat, em sembla fer política de baix nivell’’.

‘’En eixa necessitat d’erigir-se com els únics defensors del nostre territori, -seguia explicant la regidora-, parlen també del riu Algar, un espai que, en el seu moment, amb l’amenaça més greu planejant sobre ell, no van tindre a bé defensar als tribunals com sí que vam fer altres. Per això ara els demane que deixen per un moment el món de les idees, on es parla però no s’actua, i baixen al camp de batalla. En ell és on hem de decidir de quina manera connectem Altea i Altea la Vella, cosa que, òbviament, comporta travessar el riu. Això és de caixó i, no patiu, que serem els primers en vetlar perquè les solucions tinguen el mínim impacte possible, com també ho farà la Direcció General de Medi Natural, a qui sempre es consulten prèviament eixes qüestions’’.

Finalment, la responsable de l’Urbanisme municipal assenyalava: ‘’desitgem tindre encert en la proposta, que siga la millor per al futur del nostre poble i és per això que mantindrà les moltíssimes coses bones que plantejava l’anterior i buscarà, a més, la millor de les solucions per abordar aquelles qüestions que no quedaven resoltes adequadament’’.

Pin It on Pinterest