Select Page

Amb la unanimitat de tots els grups polítics que conformen la Corporació Municipal, el Ple ha acordat sol·licitar al Ministeri de Foment que no realitze  la variant i lliure a l’Ajuntament de l’obligació de contemplar el seu traçat en el nou PGOU. Al mateix temps, que contemple la possibilitat de dotar Altea d’un accés sud que permeta a l’actual AP-7 funcionar d’una forma alliberada com a variant davant el previsible escenari de la no renovació de la concessió en 2019.

La moció, que naixia des de la regidoria d’Urbanisme, ha estat subscrita per Compromís, PSOE, Altea amb Trellat, PP i CIPAL, de manera que una vegada més compta amb el suport de tota la Corporació Municipal.

Atenent als antecedents sobre aquesta qüestió, la regidora d’Urbanisme, Inma Orozco, recordava que “l’Ajuntament d’Altea en reiterades ocasions ha manifestat, amb la unanimitat de tots els grups polítics, la seua oposició al projecte de variant ja que sempre s’ha considerat d’executar una infraestructura d’aquesta magnitud en paral·lel a l’AP-7, a més de provocar una enorme ferida en un municipi de 4,5km al punt més ample, resulta una inversió excessiva tenint en compte la possibilitat de no prorrogar la concessió de la AP-7 a la qual s’han compromès successius governs “.

L’ús de l’AP-7 com a variant tan sols requeriria l’execució d’un accés sud al municipi d’Altea, que a més donaria servei a l’Alfàs del Pi, La Nucia i Callosa. Per a l’Ajuntament d’Altea, “la liberalització de l’AP-7 es converteix en l’única alternativa viable si s’atén als principis de racionalitat en la despesa pública i sostenibilitat ambiental”; citava Orozco, que ha apuntat que cal reconvertir la N-332 en un bulevard que permeta la real connexió entre la primera línia, el nucli antic i la zona comercial “.

Tenint en compte que Altea es troba immersa en la revisió del seu Pla General d’Ordenació Urbana, cal aclarir la situació en què es troba el projecte de la variant per definir el marc real en què s’han de fonamentar les propostes que inclou el nou PGOU; motiu que fa necessària una resposta imminent de l’administració superior.

 

Consell Municipal de Xiquets  i Xiquetes

En un altre punt de l’ordre del dia, quedava aprovada també per unanimitat la Moció de la regidoria d’Educació, sobre l’aprovació del reglament que regeixi la creació d’un Consell Municipal d’Infants.

Com explicava l’edil d’Educació, Vicenta Pérez, l’objecte de l’aprovació d’aquest reglament és constituir un nou òrgan de participació ciutadana, en aquest cas obrint als xiquets  i xiquetes la seua intervenció i transmissió de quins són els seus problemes, les seues inquietuds, els seus necessitats i puguen així participar de la millora del municipi en aquelles qüestions que els afecten.

Així mateix, Pérez ha anunciat que el reglament preveu la realització d’una sessió plenària, el 20 de novembre, a càrrec dels menors participants en el Consell i celebrar d’aquesta manera la Declaració Universal de Drets dels Infants de l’ONU.

“El Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes es reunirà de forma trimestral i amb la participació dels xiquets i xiquetes coneixerem diferents perspectives que segur ens enriquiran”; ha assenyalat la responsable municipal d’Educació.

 

Pin It on Pinterest