Select Page

Altea es suma a les innombrables expressions commemoratives del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. La Plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de les diverses activitats que al llarg del matí s’han desenvolupat amb motiu d’aquest Dia, com la vaga feminista; la lectura d’un manifest en defensa dels drets de les dones, aprovat en el passat Ple; tallers, performance, cassolada, i balls, entre d’altres.

Amb la participació de la Coordinadora Feminista d’Altea, la Càtedra de la UMH, Anetta Nicoli, la Plataforma Feminista d’Altea, el col·lectiu El Corfoll, el Col·lectiu Feminista Marina Baixa i el suport de la Regidoria d’Igualtat, regida per Vicenta Pérez, es han desenvolupat una sèrie d’activitats reivindicatives per la igualtat de drets i deures entre dones i homes. A més, també la Plaça de l’Ajuntament ha estat el punt de trobada d’aquelles persones que han secundat la vaga feminista convocada per sindicats i entitats socials. En aquest punt, la Coordinadora Feminista d’Altea ha posat en pràctica un taller sota el lema “penja el davantal!”. A les 12:00 ha tingut lloc una cassolada i marxa i a les 13:00h la performance, “les dones parem”.

Sobre les 12h, abans de la cassolada, era l’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez, la qual feia lectura del manifest aprovat en la passada sessió plenària a favor de la igualtat real entre drets i deures d’homes i dones.

Les activitats han comptat amb nombrosa participació i la programació commemorativa del Dia Internacional de la Dona continuarà aquesta tarda amb un taller d’alta cuina amb Mª José San Román, “Estrella Michelin”, a les 17: 00h a l’Aula Municipal de Cuina. Taller amb aforament limitat, subjecte a inscripció prèvia.

També avui, a les 19: 00h s’inaugurarà a la Biblioteca Pública Municipal una exposició fotogràfica, “Dones del Món” de Sibylle Schlotter. L’exposició romandrà oberta al públic fins al 8 d’abril. I a les 20: 00h el cinefòrum estarà dedicat a aquesta efemèride amb la pel·lícula “50 primaveres”.

I la setmana commemorativa del dia 8 de març conclourà demà divendres amb la participació en la Trobada Comarcal de Dones de la Marina Baixa 2018 que se celebra a Finestrat.

Pin It on Pinterest