Select Page

El dissenyador gràfic José Miguel Signes és l’autor del cartell del Crist i l’editor i il·lustrador Josep Lanuza ha dissenyat el cartell de Moros i Cristians

La plaça de l’Aigua va acollir divendres passat la presentació dels cartells anunciadors de les Festes Majors d’Altea 2017 en Honor al Santíssim Crist del Sagrari, i de Moros i Cristians en Honor a Sant Blai que tindran lloc del 22 al 26 de setembre. Per primera vegada la dona és la protagonista dels dos cartells anunciadors, el de les Festes Majors, dissenyat de José Miguel Signes, i el de Moros i Cristians, obra de Josep Lanuza. Durant l’acte també es va donar a conèixer el llibre-programa de festes dissenyat per Toni Soler.

L’acte va comptar amb una nombrosa assistència de públic i amb la presència del regidor de Festes, Vicent Ripoll, qui va felicitar als autors dels cartells de les Festes Majors d’Altea 2017, ‘’els dos han sabut reflectir perfectament les nostres festes i, casualment, enguany que celebrem el 4t Centenari de la Carta de Poblament d’Altea, nom de dona, els dos han enaltit a la dona alteana com eix central dels cartells anunciadors que són dos obres d’art’’. El regidor va agrair el treball que han realitzat les ‘’filaes’’ de moros i cristians, la Federació, i especialment a la reina de les festes i la seua cort d’honor perquè ‘’tot i que no hi ha comissió de festes del Crist, han tingut la valentia i la il·lusió de fer-se avant amb la festa. Este gest, com alteà i com a regidor de Festes, m’ompli d’alegria’’.

El cartell que ha realitzat el dissenyador gràfic José Miguel Signes, és de línies minimalistes i il·lustració orgànica, on el protagonista és el color de la festa. En ell l’autor ha volgut plasmar a la pròpia Altea de forma al·legòrica engalanada amb el seu vestit local, portant la festa als seus habitants. L’absència de rostre es deu a que l’autor ha volgut que cada persona li puga donar la seua pròpia visió i sentiment, des de el seu imaginari i/o experiència amb les festes. És, en definitiva, un homenatge a la història de les festes, a la seua tradició, a les Corts d’Honor i Reines i per tant a la dona alteana.

Com va explicar l’editor i il·lustrador Josep Lanuza, el cartell és un homenatge a la dona festera composat amb distints elements i un contingut simbòlic, com ara el propi paper de impressió que recorda les cases emblanquinades d’Altea. El fons del cartell és la primera plana del document de la Carta de Poblament; la tipografia és maçònica, una organització molt admirada per l’autor perquè ‘’és l’únic lloc on conviuen totes les religions i on es fomenta la tolerància, el diàleg i la fraternitat des de fa milers de segles, el mateix que ocorre a les companyies de moros i cristians’’. L’espasa que apareix al cartell està trencada ‘’perquè és una espasa de pau, no hi ha guerres’’. També s’han representat a l’obra les quatre barres de la senyera, la data de la commemoració del 400 aniversari i els estels de la mar i la Mediterrània quan ix el sol, que simbolitzen els 38 anys de festa.

L’acte va comptar amb la presència de la reina de les Festes Majors, Elena Salvador; el president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, Vicent Lloret; els reis moro i cristiana, Raúl Morán i Feli Sáiz i la resta de càrrecs festers.

 

Pin It on Pinterest