Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat pels regidors d’Hisenda, Pere Lloret; Infraestructures, Roque Ferrer i Cultura, Diego Zaragozí, va mantenir quatre reunions de treball amb diferents Conselleries a València amb l’objectiu de tractar diversos temes d’interès per a la nostra localitat.

En primer lloc es van reunir amb el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, amb el qual es va abordar la intenció d’Altea d’engegar el projecte europeu EDUSI, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. Uns recursos que formen part del fons Feder i amb els quals l’Ajuntament rebria subvencions per a portar avant diversos projectes per a la millora del municipi.

Així mateix, durant la trobada també es van tractar altres qüestions relacionades amb les nostres empreses, com el Parc Tecnològic que el Pla General preveu en el Montahud. ”Un projecte a llarg termini, però sobre el qual estem treballant perquè es complisca i siga una realitat per a l’establiment de les empreses del sector i comptar amb un entramat empresarial innovador i competitiu”. En aquest sentit, l’alcalde va destacar la predisposició de la Conselleria d’oferir la seua col·laboració en el desenvolupament d’aquest projecte.

A continuació, els representants municipals es van reunir amb la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, per tractar diverses qüestions d’importància per a Altea com el Fons de Cooperació Autonòmic, ”que és un dels principals recursos per a potenciar les economies locals”, assenyalava l’alcalde.

Les trobades a València van continuar amb la reunió que es va mantenir amb Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat. Com explicava l’alcalde ”li vam entregar les nostres demandes sobre les millores en l’accessibilitat al Port i el Club Nàutic. Des de l’Ajuntament proposem dues rotondes, una a l’entrada del Club Nàutic i una altra a l’entrada del Port, que facilitarien els accessos de la N-332 i al centre de la localitat. Durant la trobada també vam tractar, com no podia ser d’una altra manera, sobre la pròrroga de la llicència del CN Altea i el procés iniciat per a les noves licitacions”. El projecte de millora dels accessos a Altea la Vella també va ser un dels temes destacats d’aquesta reunió.

La jornada va finalitzar a la Conselleria de Cultura reunint-se amb Miquel Soler, secretari autonòmic d’Educació i Investigació. En aquesta trobada es va abordar la recerca d’una solució a la dificultat de contractació del professorat del Conservatori, i es va continuar amb les negociacions per a aconseguir que el Conservatori d’Altea obtinga la titularitat autonòmica.

Pin It on Pinterest