Select Page

Altea acull este dissabte, 27 de maig, la XXIX Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Baixa que es celebrarà al poble antic d’Altea. Al voltant d’uns 7.000 assistents, molts d’ells els xiquets i xiquetes de tota la comarca, gaudiran d’este aplec de caràcter festiu i reivindicatiu organitzat per la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià de La Marina Baixa i Escola Valenciana amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’altea. A més d’Altea, participen a la jornada les següents poblacions: Benidorm, Callosa d’En Sarrià, Finestrat, L’Alfàs del Pi, La Nucia, La Vila Joiosa, Orxeta, Polop de la Marina, Relleu, Sella i Tàrbena.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; la regidora d’Educació, Vicenta Pérez, i la representant de la Coordinadora Per l’Ensenyament en Valencià de La Marina Baixa, Rosa Maria Soler, han presentat les activitats de la Trobada que es desenvoluparan al llarg de la jornada del dissabte, d’11.30 a 20.30 hores.

Prèviament a les activitats del dissabte, esta vesprada tindrà lloc al Centre Social d’Altea, a les 20.30 hores, la taula redona ‘’Plurilingüisme: per què?’’ amb la participació de Jaume Fullana, director general de Política Educativa de la Generalitat Valenciana; Joan Borja i Vicent Brotons, professors titulars de la Universitat d’Alacant; Noemí Navarro, estudiant de Grau de Mestre en Educació Primària i Maria Rosa Soler, com a mare. El debat, obert a tot el públic, estarà moderat pel mestre Vicent Romans.

Com ha explicat Maria Soler, la jornada del dissabte començarà a les 11.30 hores, ‘’tots els assistents a la Trobada es concentraran al Portal Vell per anar tots en cercavila fins a la Plaça de l’Església, on es celebrarà la Trobada, acompanyats de xirimita i tabalet i la bandeta de la Societat Filharmònica Alteanense. De 12.00 a 14.00 hores es realitzaran tallers i hi haurà actuació del grup de danses Bellaguarda Tradicions. Un voltant de 60 parades, dels 36 centres participants (de Primària i Secundària de la Marina Baixa), així com d’altres organismes seran els encarregats de desenvolupar els tallers per a menuts i per a grans.

A més, els treballs col·lectius d’infantil del Sambori i els dibuixos finalistes del concurs de dibuix s’exposaran al mirador de la casa del rector. A més, també es comptarà amb la participació de la Muixeranga d’Altea.

A les 14.00 hores serà el torn de compartir el dinar de cabasset a les taules que disposarà l’organització. A més, els comerciants de la plaça oferiran bosses de recapte per emportar a preus populars.

Ja per la vesprada, a les 16.30 hores, tindrà lloc l’entrega dels guardons als centres i entitats participants i del premi del concurs de dibuix per a la portada del díptic. També es lliuraran els premis Sambori de literatura infantil i juvenil. Finalment, tancaran l’acte, en nom de la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, Pere Ramon Zaragozí i l’Alcalde d`Altea, Jaume Llinares.

En acabar hi haurà berenar per a tots els assistents i actuació del cor infantil de l’Escola de Música de la Societat Filharmònica Alteanense. A les 20.30 hores seguirà la música amb el concert de la Gira d’Escola Valenciana amb l’actuació de Gem, L’Home Brut i King Kong Boy.

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, es mostrava molt satisfeta perquè esta XXIX edició de la Trobada es puga celebrar a Altea en un any tan important per al poble com és la celebració del 4t Centenari de la Carta de Poblament. Pérez destacava algunes de les activitats que s’han organitzat a nivell local amb motiu de la jornada, com ara l’actuació dels joves d’EsMuAltea. En este sentit, ha agraït la participació dels professors de l’Escola de Música, Saray Carrasco i Pere Andani, que han organitzat este concert que amenitzarà la cloenda de la Trobada.

Finalment, Jaume Llinares, valorava de forma molt positiva tots els actes que estan celebrant-se a la nostra localitat vinculats al 400 aniversari. Per a l’alcalde ‘’la Trobada serà un dels actes més destacats d’esta programació especial dedicada al Centenari, a més l’activitat suposa una aposta decidida per l’ensenyament en valencià’’. ‘’El nostre poble antic és un indret extraordinari i protegit que dóna fe d’estos últims 400 anys com a poble i que acollirà a pares, mares i xiquets de tota la comarca’’. Jaume Llinares ha dedicat paraules d’agraïment als organitzadors i col·laboradors i ha augurat que ‘’la Trobada serà un èxit, per això anime a pares, mares i xiquets a participar de la celebració als carres d’Altea’’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Programa Trobada Escoles

 

 

Pin It on Pinterest