Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, participava passat dijous en la reunió que convocava la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per fer front comú amb alcaldes i exigir al Ministeri de Foment una AP-7 lliure i gratuïta quan s’acabe la concessió a 2019. Aquest és un dels principals acords de la reunió que va mantindre la consellera i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, amb una representació de més de 20 alcaldes de municipis de l’àrea d’influència de l’autopista.

A més de l’alcalde d’Altea, a aquesta reunió van assistir els alcaldes i representants municipals d’Algemesí, Almussafes, Alzira, Benicarló, Castelló, Cullera, Dénia, El Campello, Gandia, Gata de Gorgos, Oliva, Ondara, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torreblanca, la Vall d’Uixó, Vila-real, Vinaròs i Xàbia.

Després de la reunió, la consellera va anunciar el compromís de la Generalitat d’elaborar un document sobre els accessos necessaris per a quan es liberalitze aquesta infraestructura. Segons indicava, aquest document s’abordarà conjuntament amb els ajuntaments i es traslladarà al Ministeri perquè és “fonamental per a la vertebració del territori en la nostra Comunitat”. A més, va assegurar que el front comú que han fet la Generalitat i els alcaldes s’ampliarà a una pròxima cimera amb els agents socials, sindicals i acadèmics de la Comunitat per a “reclamar aquesta infraestructura necessària per a la Comunitat”.

Durant l’encontre, Jaume Llinares va subratllar que l’AP-7 és fonamental per al turisme i que són molts els municipis que actualment no estan ben connectats amb els aeroports i les grans ciutats. Llinares lamentava que ‘’els ciutadans valencians hagen de pagar peatges i, per contra, tindre una de les menors inversions en infraestructures de tot l’Estat. El nostre país s’ha de vertebrar amb connexions rapides de nord a sud si volem ser competitius’’.

Finalment, Jaume Llinares reivindicava la necessitat per a Altea ‘’d’una eixida pel sud perquè l’AP-7 ens servisca de variant. No podem destrossar més el nostre territori i hem de trobar solucions al greu problema de la N-332 al seu pas pel nostre poble’’, reivindicava l’alcalde.

Pin It on Pinterest