Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la resta de membres de l’equip de govern van donar suport el passat divendres a la concentració que els treballadors i treballadores d’Emaús van convocar a la plaça de l’Ajuntament a causa de la possible desaparició d’esta organització i dels centres que gestiona. Emaús és una organització sense ànim de lucre que atén als seus centres d’acollida a xiquets i xiquetes, dones maltractades, discapacitats psíquics i ancians, i que en estos moments perilla la seua continuïtat a causa de la negativa de la Seguritat Social de condonar el deute de 6 milions d’euros que Emaús ha contret amb esta administració. Com han explicat els treballadors d’Emaús la no condonació del deute amb la Seguretat Social ha fet impossible que una altra empresa es fera càrrec dels serveis que presta Emaús, i que 300 treballadors i treballadores puguen perdre el seu treball.

Des del primer moment que es coneix esta situació de l’organització alteana, Jaume Llinares ha confirmat que des de l’Alcaldia s’estan tenint converses ”al més alt nivell”, directament amb la Vicepresidència del Govern de la Generalitat Valenciana, encapçalada per Mònica Oltra, a més de responsable de l’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per tal ”d’impulsar una proposta dirigida a la Seguretat Social per rebaixar el deute contret per Emaús, perquè hi ha una solució que passa per la condonació d’este deute per part de la Seguretat Social, i seria una quantitat menor si la comparem amb el que esta administració ha fet amb altres organitzacions, com ara clubs de futbol’’.

La situació econòmica de l’organització Emaús presenta uns deutes que superen els 21 milions d’euros, 6 dels quals se li deuen a la Seguretat Social. La situació actual de l’organització Emaús ”ve de llarg”, com ha indicat l’alcalde, ”i fins ara no s’ha trobat una solució per donar-li estabilitat”.

L’alcalde ha mostrat la seua preocupació per la situació a la que s’ha vist abocada esta organització que presta uns serveis socials ”molt necessaris” no solament a Altea, sinó en altres localitats de la Marina Baixa i Alta. És per això que Llinares proposarà una reunió amb les alcaldies de tots els pobles directament afectats per tal de defensar de manera conjunta els serveis que es presten a tots els pobles i sol·licitar al Ministeri la condonació del deute.

Esta situació també afecta de ple els treballadors i treballadores dels diferents serveis i per això, després de la concentració i protesta del passat divendres, el primer regidor d’Altea es va voler reunir amb el comitè d’empresa d’Emaús per conèixer de primera mà les seues demandes i preocupacions.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives han anunciat que es porta temps buscant eixides a esta complicada situació i que ”es compta ja amb un pla per reubicar a tots els usuaris dels centres públics de menors, discapacitats i dones en risc de vulnerabilitat que, fins ara, residien en centres o vivendes dependents d’Emaús”. A més, des de Conselleria asseguren que ”cap d’estes persones quedarà en situació de desemparament”. En este sentit, l’alcalde d’Altea trasllada un missatge de tranquil·litat a les famílies dels usuaris del centre de persones majors de Boqueres, que al tractar-se d’un centre privat, no és competència de Conselleria el seu reallotjament, ”però treballarem i dedicarem tots els nostres esforços per la continuïtat d’este servei a Altea”, afirmava Llinares.

 

Pin It on Pinterest