Select Page
  • Enguany, com a novetat, els Reis Mags també portaran els
    regals a les cases dels xiquets i xiquetes

 

Els Reis Mags d’Orient arribaran a Altea el dijous dia 5 de gener a partir de les 17:00 hores, i recorreran els carrers d’Altea fins a la Plaça de l’Ajuntament on repartiran als xiquets i xiquetes els seus regals.

Com és tradicional, la Cavalcada començarà a l’aparcament de la Facultat de Belles Arts i seguirà pels carrers Benidorm, l’avinguda de La Nucia, Plaça de la Creu, Pont de Moncau, l’avinguda Jaume I i la Plaça José Mª Planelles on tindrà lloc l’entrega de regals portats des d’Orient.

La Cavalcada està organitzada per l’Ajuntament d’Altea i enguany compta amb la col•laboració de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai; a través de les penyes Corsaris i Mitja Lluna que ostenten les alferecies cristiana i mora, respectivament; i la cooperació també de les Dames de la Cort d’Honor 2017.

Vicent Ripoll, regidor de Festes, ha agraït la col•laboració de tots els implicats en l’organització d’esta Cavalcada perquè siga ‘’gran i espectacular’’. A més, el regidor ha avançat una frase de l’ambaixada cristina, ‘’Altea, la dolça Altea’’, amb la qual està relacionada la Calvalcada dels Reis Mags.

Com a novetat, el regidor de Festes ha avançat que ‘’a banda del repartiment de regals a la plaça de l’Ajuntament, quan finalitze la Cavalcada, els Reis Mags amb ajuda dels patges reials entregaran també personalment els regals a les cases dels xiquets, si així ho sol•liciten prèviament els seus pares’’. Les sol•licituds per poder organitzar este repartiment es faran a la Filà Corsaris els dies 2, 3 i 4 de 19 a 22 hores.

El divendres, dia 6, els reis mags arribaran a Altea la Vella amb la Cavalcada que tindrà lloc pels seus carrers, a partir de les 11 hores, amb eixida des del Centre Cultural que seguirà per la Ctra. Callosa, carrer Cura Llinares, fins a la Plaça de l’Església i, després de la missa, baixada fins al Centre Cultural pel mateix recorregut on tindrà lloc l’entrega de regals a les 12:30h. Esta activitat compta amb la col•laboració de la Comissió de Festes Santa Anna 2017.

Prèviament, la “Burreta” del carter reial passarà per Altea i per Altea la Vella, recollint les cartes el dimarts, dia 3 de gener, a Altea i el dimecres, 4 de gener, a Altea la Vella. En els dos casos serà a partir de les 17:00 hores.

El recorregut a Altea serà eixida des de la Plaça de l’Església, carrers Sant Miquel, Alcoi, Benidorm, avinguda de La Nucia, Plaça de la Creu,  Pont de Moncau, Avinguda Jaume I i plaça de l’Ajuntament. Esta activitat estarà realitzada amb la col•laboració de la  Federació de Moros i Cristians Sant Blai, a través de les penyes Corsaris i Mitja Lluna.

El dia 4 de gener la burreta del Carter Reial visitarà Altea la Vella, amb la col•laboració de la Comissió de Festes de Santa Anna 2017, seguirà el següent recorregut: eixida des de la Plaça de Caixaltea, Ctra. Callosa, Cura Llinares i la Plaça de l’Església.

  • Festes de Cap d’Any a Altea i Altea la Vella

Vicent Ripoll també ha recordat les festes programades per a acomiadar l’any a Altea i Altea la Vella. El dissabte, dia 31, a les 24:00 hores, i com és tradicional, tindrà lloc la festa de Cap d’Any a la Plaça de l’Església d’Altea amb campanades, castell de focs, cava, raïm, cotilló i l’actuació de l’Orquestra Pompeya. Esta activitat compta amb la col•laboració de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, a través de les alferecies de Corsaris i Mitja Lluna.

També a les 24:00 hores es celebrarà la festa de Cap d’Any a la Plaça de l’Església d’Altea la Vella amb les tradicionals campanades, castell de focs, cava, raïm i cotilló. Amenitzarà la vetllada la Dj Vicky Ramírez. Col•labora en l’esdeveniment la Comissió de Festes del Crist de la Salut 2017.

Finalment, Vicent Ripoll ha tingut paraules d’agraïment a tots els implicats en l’organització d’estos esdeveniments com la Federació de Moros i Cristians Sant Blai; a través de les penyes que ostenten les alferecies cristiana i mora, Corsaris i Mitja Lluna, respectivament; les Dames de la Cort d’Honor 2017; la Comissió de Festes Santa Anna 2017 i la Comissió de Festes Crist de la Salut 2017; així com a la Policia Local, Protecció Civil i DYA.

Pin It on Pinterest