Select Page

Després de les intenses pluges de la setmana passada, els corrents van provocar l’arrossegament dels sediments dipositats en el pantà de Guadalest. Això ha derivat en l’augment dels nivells de terbolesa en l’aigua que subministra el Consorci d’Aigües de la Marina Baixa.
El 22 de desembre, l’Ajuntament de L’Alfàs del Pi decreta la restricció de l’ús de l’aigua per al consum humà després que la Direcció General de Salut Pública detecte en una analítica un excés en el paràmetre de terbolesa en l’aigua procedent del Consorci de la Marina Baixa.
No és fins l’endemà, 23 de desembre a les 14:20 hores, que l’Ajuntament d’Altea rep una comunicació de la Direcció General de Salut Pública mitjançant la qual es dicten les mateixes  restriccions de l’ús d’aigua per a consum humà per eixa mateixa causa.
Davant d’esta situació, ambdós ajuntaments emeten un bàndol informant a la població d’estes restriccions que declaren l’aigua no apta per a  beure, la preparació d’aliments i la higiene personal. Des d’eixe moment, es realitzen analítiques diàries per tal de controlar els nivells de terbolesa, alhora que es fa el seguiment del clor residual i d’altres paràmetres rellevants per a la salut.   
Per la seua part, i per tal de pal·liar la situació de terbolesa de l’aigua que subministra el consorci de la Marina Baixa, l’Ajuntament d’Altea va requerir a la concessionària que aportara al dipòsit de Les Rotes aigua dels pous de Bèrnia o Riquet, que no sofreixen terbolesa, per a dissoldre l’aigua del consorci. A més a més, també van incrementar la dosificació d’hipoclorit sòdic en els dipòsits.
No ha sigut fins diumenge 25 en l’Alfàs i dimarts 27 en Altea que l’evolució favorable dels nivells de terbolesa ha permés a la Direcció General de Salut Pública alçar la restricció d’ús d’aigua per a la higiene personal, tot mantenint la restricció per a la ingesta i la preparació d’aliments.
Des dels Ajuntaments d’Altea i de L’Alfàs del Pi consideren que el Consorci d’Aigües de la Marina Baixa s’hauria d’haver fet responsable de la situació des del primer moment, coordinant les actuacions dels diferents ajuntaments afectats ja que, en definitiva, el problema de terbolesa resideix en les aigües subministrades per este organisme que és qui ha de garantir la potabilitat de l’aigua que distribueix als municipis consorciats.
Per eixe motiu, des dels dos ajuntaments han informat que demanaran al consorci que assumisca la instal·lació d’una potabilitzadora que done servei als municipis que, a diferència de Benidorm, no compten amb una.

Pin It on Pinterest