Select Page

Altea es reafirma en el seu compromís de ciutat cardioprotegida amb el reforç del projecte ‘’Altea ciudad cardioprotegida’’, en un acte que ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament i al que han assistit l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la regidora de Sanitat, Verónica López, entre altres regidors de la corporació municipal.

La novetat més destacada del projecte és la incorporació de desfibril•ladors en dos vehicles de la Policia Local, amb l’objectiu de poder actuar sobre la persona afectada de forma immediata. ‘’Cal tenir en compte que els primers en arribar a casos d’urgència són els efectius de la policia, per això considerem molt important que els seus vehicles estagueren preparats per poder actuar en cas d’emergència’’, ha explicat la regidora de Sanitat.

Els vehicles cardioprotegits comptaran amb una identificació i també tindran pegats pediàtrics. Els desfibril•ladors  estaran degudament protegits, com ha assenyalat José María Muñoz, director comercial de Mediterranea de Cardioprotección, empresa instal•ladora i que realitza el seu manteniment.

A més, López ha anunciat la instal•lació d’un desfibril•lador en la façana del Centre de Salut d’Altea la Vella i un altre al poliesportiu municipal, que es sumaran als ja existents a la cafeteria del Centre Social, al Centre de Salut i al consultori del Pla de Castell, a l’ambulància DYA i al Club Nàutic i Club de Golf.

La regidora ha donat més detalls del projecte que ha contemplat la renovació de totes les bateries i els pegats, tant els d’adults com els pediàtrics, com és el cas de la zona esportiva, donat que el major volum dels visitants d’estes instal•lacions són xiquets i xiquetes. A més, s’han format a un total de 72 persones entre Policia Local i empleats públics en reanimació cardiopulmonar i l’ús i maneig dels desfibril•ladors.

El programa ‘’Altea ciudad cardioprotegida’’ consisteix en la ubicació de desfibril•ladors com sistemes de cardioprotecció al municipi d’Altea, situant-los de forma estratègica en el territori municipal perquè siguen accessibles tant per professionals de la salut com qualsevol altre ciutadà, en situacions d’emergència de mort sobtada com a conseqüència d’una parada cardíaca soferta per un tercer, augmentant les probabilitats de sobreviure dels ciutadans que la pateixen.

Verónica López ha tingut paraules d’agraïment per a tota la plantilla municipal i a la prefectura de la Policia Local d’Altea, ‘’per la seua implicació en el projecte i la seua disposició perquè els desfibril•ladors pugueren estar als vehicles policials’’. Així mateix, la regidora ha volgut agrair a l’anterior corporació ‘’que van donar el primer pas en iniciar el projecte convertint Altea en una ciutat cardioprotegida’’.

‘’La  intenció és que puguem seguir mantenint este projecte amb l’objectiu que Altea siga una ciutat segura i cardioprotegida, que aposte per la salut dels ciutadans i en eixe sentit esperem que tinga continuïtat’’.

Finalment, l’alcalde d’Altea ha felicitat a la responsable de l’àrea de Sanitat per ‘’pel seu treball en la línea de millorar la sanitat amb mesures cada vegada més segures com la cobertura de cardioprotecció a tota la població’’.

Pin It on Pinterest