Select Page

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en la redacció d’una Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima. “Com a equip de govern, teníem clar que un dels nostres reptes seria trencar les inèrcies de treball que fan prendre decisions aïllades i incoherents les unes amb les altres i començar a apostar per tindre una visió global del nostre poble”.

Amb eixa finalitat, des del departament d’Urbanisme s’ha promogut la redacció d’una Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima, que establisca quines són les metes i quines les actuacions necessàries per a aconseguir-les. Totes eixes accions es complementaran les unes a les altres amb la finalitat de guanyar la primera línia com a espai públic.

Esta necessitat de treballar amb una visió de conjunt de zones amples del nostre poble s’ha fet evident a l’hora d’abordar la necessària regeneració del front litoral. El Ministeri de Medi Ambient ha actuat només en una part però l’equip de govern treballa perquè hi haja una segona fase que equivalga al projecte inicial complet, que arribava fins al Port. “No es tracta d’un caprici, és pura necessitat. La regressió en la zona nord de la platja de La Roda és enorme, la degradació i heterogeneïtat del nostre passeig no és el millor reclam turístic i, a més, el disseny de l’actual passeig és una carrera d’obstacles incòmoda per als alteans i alteanes que l’usen tot l’any.”

Esta visió de conjunt ja es va plasmar en la iniciativa portada a terme des d’esta regidoria amb la col•laboració de la Universitat d’Alacant i que es va materialitzar en 15 propostes d’intervenció que  partien de l’entorn del C/Filharmònica. “D’eixos treballs podrem extraure també moltíssimes idees útils per a plasmar en l’Estratègia”.

Orozco apunta que “si el que volem és que el passeig siga per a les persones i no per als cotxes –en la línia del què proposa el Ministeri de Medi Ambient-, no podem començar la casa per la teulada. Cal que facilitem primer zones d’aparcament alternatiu i després ens plantegem eixa actuació. Per això l’àmbit d’actuació no es limita a la primera línia sinó que abarca les zones necessàries que servisquen de suport per a aconseguir allò que volem”.

Per això, una de les premisses d’esta estratègia serà plantejar actuacions que, tot i que necessàries les unes per a les altres, es puguen desenvolupar com a projectes independents, de manera que siga més fàcil accedir a finançament d’altres institucions.

La regidora d’Urbanisme explica que han  volgut involucrar l’oposició en este projecte ja que es tracta que les propostes d’actuació siguen assumibles per a tots, de manera que es complisca el calendari d’actuacions governe qui governe. “Hem de ser capaços de dibuixar un futur comú i treballar tots en la mateixa línia. La implicació de l’oposició està per vore però hauríem de treballar tots per l’interès comú del poble d’Altea, per damunt dels puntuals interessos partidistes”.

Pin It on Pinterest