Select Page

L’edil de l’àrea d’Infraestructures, Roque Ferrer, ha informat sobre la nova prestació de servicis mòbils de nova generació ELT (Evolució a Llarg Termini) sobre la banda de freqüències d’ones electromagnètiques de 800 MHz dels principals operadors mòbils que presten servicis en el territori nacional, coneguts com a tecnologia 4G que estaran actius en la nostra localitat.

Ferrer destacava la tecnologia 4G, prestada sobre la banda de freqüències de 800 MHz, que anteriorment s’utilitzava per a la  Televisió Digital Terrestre (TDT), que permet oferir les millors prestacions sobre esta tecnologia.

Estes xarxes 4G, sobre esta nova banda de freqüències, arriben per a millorar la velocitat de connexió a Internet, servicis de televisió baix demanda, descàrregues, així com desenes de nous servicis que veuran la llum en els pròxims anys per a aprofitar el gran ample de banda de la tecnologia 4G, permetent aconseguir velocitats de fins a 150 Mbps, velocitats que en molts casos superen a les que disfrutem actualment en les nostres cases amb les línies fixes d’ADSL (Línia de Subscriptor Digital Asimètrica).

El regidor d’Infraestructures també va voler destacar els beneficis del 4G com són: la millora en la velocitat d’Internet, millor cobertura en interior dels edificis, o la millora del servici en poblacions i zones rurals i la major extensió de cobertura possible. Al mateix temps destacava que la prestació d’estos servicis ja ha tingut lloc en altres països europeus on ha suposat un gran avanç en relació a servicis i prestacions per als usuaris.

Respecte al cost de manteniment, Ferrer ha avançat que totes les actuacions tècniques necessàries que hagen de realitzar els operadors no tindran cap cost per a la ciutadania, a més d’informar que en el cas que la prestació d’estos servicis comportara l’aparició d’algun tipus d’afectació en la recepció del senyal de la TDT, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través de l’Orde IET/329/2015, de 26 de febrer del 2015, ha establit el procediment d’actuació per a solucionar este tipus de problemes, garantint a més que les molèsties als ciutadans siguen mínimes i la seua solució siga absolutament gratuïta.

Des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme s’ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon gratuït el 900.833.999 i la web www.llega800.es

Fullet informatiu

Pin It on Pinterest