Select Page
  • La primera jornada de sensibilització ”Rodant per la igualtat desfem barreres” és tot un èxit de participació

Altea acollia ahir la primera jornada de sensibilització sobre accessibilitat, ”Rodant per la igualtat desfem barreres”, organitzada per l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de Cocemfe Alacant, Amif, Fundació Integra i el Rotary Club d’Altea, entre d’altres entitats i empreses col·laboradores.

A partir de les 10 hores la plaça de l’Ajuntament va acollir un circuit de dificultats, programat per Munayki, amb mostres de diferents tipus de terrenys irregulars no adaptats existents en el mobiliari urbà que, encara que gairebé inapreciable per a una persona sense discapacitat, pot resultar un veritable problema per a les persones amb algun tipus de diversitat funcional.

El circuit va comptar amb la participació de nombrós públic entre ells diversos edils de la corporacie amb les persones amb discapacitat, el que significarà una major atenció per als ciutadans i també suposarà un major atractiu turístic. Així mateix, l’edil ha avançat que la intenció de la regidoria de Benestar Social és seguir celebrant aquesta jornada anualment.

Per la seua banda, l’alcalde, Jaume Llinares, va realitzar la prova del circuit completa i va destacar la importància de destinar inversions i modificar estructures per desfer barreres arquitectòniques. Segons l’alcalde ”quan es decideix per a tota la població cal ser sensible”. En aquest sentit l’alcalde va explicar que “hem adaptat el Conservatori i hem presentat un altre projecte d’accessibilitat a la Casa de la Cultura”.

Antonio Ruescas, president de Cocemfe Alacant, aclaria que Cocemfe és una Federació d’Associacions provincial amb l’objectiu de “lluitar per la integració en tots els àmbits de la vida de persones amb algun tipus de discapacitat física o malaltia orgànica”.

Posterior a l’experiència del circuit i sobre l’estructura urbana, Roque Ferrer, regidor d’Infraestructures, admetia “s’estan prenent mesures, però queda molt per fer”.

Pin It on Pinterest