Select Page

El passat 3 de maig es va celebrar a la Casa de Cultura una reunió entre la junta de l’Associació de Veïns del Poble Antic i representants municipals. La reunió que va estar presidida per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, s’emmarca en l’interés de l’Ajuntament per conèixer de primera mà les demandes veïnals. L’encontre també va comptar amb la presència dels regidors d’Urbanisme, Imma Orozco; Participació Ciutadana, Bea González; Infraestructures, Roque Ferrer; Turisme i Comerç, Anna Alvado i Seguretat Ciutadana i Trànsit, Vicent Ripoll.

Van ser diversos els temes que es van abordar  i destaquen la conservació del nucli antic, com a estendard de l’oferta turística d’Altea, així com la neteja dels carrers, la recollida d’escombraries i la situació de la xarxa de clavegueram.

Un altre dels temes tractats en la reunió va ser l’aplicació de l’actual ordenança que regula l’ocupació de la via publica amb taules, cadires i para-sols que preocupa molt a les persones que habiten cada dia en el poble antic. Els representants de l’associació van subratllar la seua predisposició perquè la convivència entre hostalers, comerciants i veïns siga òptima de tal forma que els primers desenvolupen la seua feina i els veïns puguen tenir una bona qualitat de vida.

Es va sumar a les demandes veïnals el donar visibilitat i publicitat a la declaració de la zona com a Bé d’Interès Cultural, BIC, a través de senyalètica per destacar entre els visitants aquesta declaració.

Així mateix, en aspectes com el trànsit, des de l’associació veïnal van traslladar el seu agraïment a l’Ajuntament pels nous aparcaments de motos i de discapacitats al Portal Vell.

Els representants municipals van recollir totes les demandes de l’associació, i van manifestar el seu interés per facilitar la convivència entre els hostalers i comerciants i el veïnat per fer del nucli històric un lloc amable i atractiu per als visitants i per a la gent que l’habita.

L’objectiu de l’equip de govern és el foment de la participació veïnal i per aquest motiu es valoren molt positivament aquest tipus de reunions participatives, així com el funcionament d’aquesta activa associació de veïns que són un col·lectiu important a l’hora de realitzar actuacions al nucli antic d’Altea.

Pin It on Pinterest