Select Page
  • En commemoració del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la regidoria de Serveis Socials ha organitzat la Setmana de la Dona amb la programació de diverses activitats

La regidoria de Serveis Socials ha organitzat, un any més, una sèrie d’activitats per a commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Les activitats de la Setmana de la Dona donaran començament dijous que ve, dia 5 de març, i es perllongaran fins al dimecres, dia 11.
Gregorio Alvado, edil de l’àrea, ha presentat aquesta programació, al costat de Paula Ferrando i Francesa Monllor, treballadores socials de la regidoria. L’edil ha destacat la importància de la commemoració d’aquest dia, ‘’ja que malgrat els avanços en igualtat al llarg d’aquestes dècades, encara existeixen desigualtats entre homes i dones’’.

Alvado ha detallat les activitats confeccionades des de Serveis Socials, entre les quals destaquen les projeccions de pel·lícules, teatre, xarrades i tallers, entre unes altres. ‘’Hem intentat, com hem fet habitualment des de la Regidoria, oferir activitats de diferent índole, per a aconseguir a tota la població alteana i que participe en aquesta setmana’’, assenyalava l’edil; que ha destacat que ‘’les activitats són per a tots i totes, i no solament per a dones’’.

Objectius de les activitats: Visibilització i participació infantil

La programació d’enguany compta amb dos referents, d’una banda la visibilització de la dona i, per un altre, la participació dels xiquets i xiquetes en diverses activitats.

La Regidoria de Serveis Socials ha volgut potenciar i fomentar la visibilització de la dona en diferents esferes socials i culturals que, en part, són desconegudes i en unes altres, oblidades; enfront del protagonisme que se li ha atorgat en aquests camps als homes.

Sobre la participació dels més xicotets en les activitats, l’edil indicava que Setmana de la Dona 2015, se celebrarà una xarrada audiovisual-disc fórum, sota el títol “Dones compositores. Notes en l’ombra”. ‘’Una nova i interessant activitat on podrem conèixer i escoltar la música que van compondre grans creadores al llarg dels segles; i que ha estat aombrada per la societat en la qual els va tocar viure’’. Aquesta activitat estarà conduïda per la mezzosoprano Console Os.

Les activitats per als més xicotets i xicotetes d’Altea, s’inicien el dissabte, dia 7, amb la projecció de ‘’L’Abella Maya”, una sessió de cinema infantil que tindrà lloc a les 12 hores en el Centre Social. I, el diumenge, dia 8, amb l’activitat “Jocs per la Igualtat”, on podran gaudir d’una gymkhana i manualitats, d’11:30 a 13:30 hores, en la *Plaça de la Pau.

Taller d’Ocupació

Així mateix, l’edil també ha volgut destacar el curs-taller d’ocupació ‘’Comprada de treball: objectius i reptes per a les dones’’, que tindrà lloc els dies 9 i 10 de març, de 9:30 a 12:30 hores, en el CEAM d’Altea. Per a més informació o inscripcions cal dirigir-se a Creu Roja Altea.

XV Trobada de Dones de la Marina Baixa

La Setmana de la Dona d’Altea inclou un acte ja tradicional que, enguany, compleix el seu dècim cinquena edició, com és la ‘XV Trobada de Dones de la Marina’. L’acte se celebrarà enguany a La Nucia i comptarà amb l’espectacle musical ‘Senyoretes on fire’. Les persones interessades a acudir al mateix poden inscriure’s en el Centre Social.

Altres activitats

La programació es completa amb un cinema forum que projectarà el llargmetratge ‘Begin Again’, el dijous, dia 5 de març, a les 20:30 hores en el Centre Social. I amb la representació de l’obra de teatre “Sogres”, amb una fi solidària, el dia 7 de març, a les 20 hores, en el Centre Social.

‘’Com és habitual, indicava Alvado, s’obsequiarà amb un detall elaborat pel TAPIS a les participants, que és el nostre homenatge a la dona alteana’’.

Pin It on Pinterest