Select Page

El regidor de Medi ambient, Miguel Ángel Capilla, i l’edil d’Infraestructures i Escena urbana, Jaime Sellés, han donat a conèixer aquest matí el conveni arribat amb l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), de la Generalitat Valenciana, i pel qual Altea va a entrar a formar part dels municipis valencians que disposaran d’un Sistema de Préstec de Bicicletes.

Fins al moment, ja s’han instal•lat les bases de préstec en diferents punts d’Altea i, segons ha explicat Capilla, el sistema podria estar en funcionament a la fi de novembre. La AVEN ha finançat el 70% de la inversió del Sistema de Préstec de Bicicletes, i el 30% restant s’ha obtingut a través del canon per explotació de publicitat cobrat per l’Ajuntament a l’empresa IMPURSA, autoritzada per a explotar el domini públic amb fins publicitàries.

Gràcies a aquest acord, es posarà a la disposició dels usuaris 160 bicicletes, que s’emplaçaran en dotze bases, amb més de 200 ancoratges. Aquestes bases estaran situats en C/ Sant Pere, Plaça del Mediterrani Ajuntament, Poliesportiu, Palau Altea, Altea la Vella, Cap Blanch, Avinguda La Nucia, Cap Negret, Garganes, Club Nàutic i Plaça Europa

A més, aquest sistema és compatible amb el mateix que opera en la ciutat veïna de Benidorm, pel que l’abonat al sistema a Altea o Benidorm, podrà utilitzar bicicletes d’ambdues ciutats de forma simultània i intercanviable. La inversió del projecte ascendeix a 173.289 euros, dels quals la AVEN aportarà 121.302 euros, el 70% del projecte. Amb aquesta iniciativa s’espera estalviar 44,54 tones equivalents de petroli a l’any, el que suposarà un estalvi d’emissions de 136,73 tCO/any.

El projecte, segons Capilla, forma part d’un Pla global de Mobilitat Sostenible impulsat per l’equip de govern per a “reduir l’ús del cotxe i potenciar l’ús de la bicicleta i transports alternatius, d’aquest pla formen part iniciatives com la nova línia d’autobús i el sistema de préstec de bicicletes”.

Per la seva banda, Jaime Sellés, ha mostrat la seva satisfacció per l’engegada del nou servei i ha agraït a La AVEN l’elecció d’Altea “perquè hem aconseguit un objectiu important per al projecte d’una Altea sostenible”. Així mateix, ha afegit que, gràcies al nou sistema de préstec de bicicletes, “els ciutadans podran aparcar el cotxe i tenir altres alternatives de transport”.

Aquest nou sistema no suposa cost algun per a les arques municipals, ja que la inversió es realitza amb fons provinents de la AVEN i de part d’un cànon d’ocupació de domini públic, estant inclòs el manteniment inicial del sistema en l’adjudicació de l’obra, realitzada per SENYALIA, empresa que gestiona el préstec de bicicletes en ciutats com Benidorm, Gandía i Denia, entre unes altres.

Per a donar-se d’alta en el Sistema de Préstec de Bicicletes existeixen varies modalitats. L’abonament anual, amb un cost de 30 euros, permet el préstec de bicicletes les 24 hores al dia i 365 dies a l’any. També haurà un abonaments de curta durada diaris de 3 euros, quinzenals de 10 euros, i mensuals de 20 euros. Pel que, com ha destacat Sellés, podran fer ús d’aquest sistema de préstec de bicicletes els visitants i turistes que passin alguns dies a Altea. El temps de préstec és de dues hores amb una cadència de 5 minuts per a un nou préstec.

Pin It on Pinterest